Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:27:20

Відзначено досягнення жіночого футбольного клубу "Легенда"

17.04.2014   19:11

17 квітня в обласній раді відбулася церемонія нагородження срібними медалями жіночого футбольного клубу «Легенда» (м. Чернігів) за підсумками Чемпіонату України з футболу серед жіночих команд 2013 року.

Привітали футбольний клуб з перемогою голова обласної ради Микола Звєрєв та заступник Чернігівського міського голови, голова Чернігівської міської федерації футболу Станіслав Віхров.

У вітальному слові Микола Звєрєв зазначив, що Чернігівщина пишається успіхами жіночої команди футболу, адже у складних умовах сьогодення клуб "Легенда" демонструє високі досягнення і показує гарні результати. Він запевнив, що обласна рада завжди надаватиме підтримку футбольному клубу й усім чернігівським спортсменам. "Спортсмени – це взірець для молодого покоління, а спорт – запорука успіху", - підкреслив М. Звєрєв.
Звертаючись до присутніх, Микола Звєрєв, наголосив, що клуб «Легенда» є гордістю і успіхом Чернігівщини, взірцем для наслідування. Тому обласна рада робитиме і далі все залежне від неї, аби підтримати команду і надихнути її на подальші перемоги.
Також керівник обласного представницького органу побажав гравцям та тренерам клубу міцного здоров’я, оптимізму і нових спортивних вершин.

Станіслав Віхров від імені Чернігівського міського голови Олександра Соколова й від себе особисто висловив подяку футбольній команді за блискучі перемоги на всеукраїнських та міжнародних змаганнях протягом багатьох років. "Легенда" – бренд не тільки Чернігова, а й всієї України, адже жіночий футбольний клуб неодноразово гідно представляв нашу державу на міжнародному рівні", - сказав С. Віхров.
Голова міської федерації футболу адресував слова подяки й тренерам команди за збереження спадкоємності у спортивному житті міста та багаторічну роботу по вихованню молоді, яка примножує славні спортивні традиції рідного міста. "Багато питань ще необхідно вирішувати, втім, міська влада робитиме все можливе для створення належних умов розвитку футболу і, взагалі, спорту в м. Чернігові", - наголосив С. Віхров.


Довідково:

Починаючи з 1992 року в країні проводяться Чемпіонат та Кубок України з футболу серед жіночих команд і незмінним їхнім учасником є Чернігівська команда «Легенда».
Заснована у 1987 році «Легенда» брала постійну участь у Чемпіонаті СРСР, а починаючи з 1997 року команда є лідером українського жіночого футболу. Найтитулованіший жіночий футбольний клуб України, який 6 разів ставав Чемпіоном України, 9 разів здобував срібні нагороди та 2 рази бронзові. Чотирьохразовий володар та семиразовий фіналіст Кубку України, 2 рази команда вигравала зимовий Чемпіонат України, учасник шістьох групових турнірів Кубку УЄФА, переможець та бронзовий призер відкритого Кубку Італії 2006 та 2005 років відповідно, 28 вихованок "Легенди" брали участь у складі національної збірної команди України у відбіркових та фінальних турнірах Чемпіонатів світу та Європи. Вперше в Україні 6 футболісток отримали звання "Майстер спорту України міжнародного класу", підготовлено 42 майстра спорту України.
Невдалим для команди був сезон 2012 року "Легенду" з різних причин залишило 9 основних гравців команди. Але наполеглива щоденна праця гравців, кваліфікованих тренерів, керівництва клубу дала результат.
Сезон 2013 року команда почала з перемоги в зимовому Чемпіонаті України та міжнародному турнірі в республіці Білорусь, а за підсумками Чемпіонату країни здобула срібні нагороди і знову грала у фіналі Кубка України.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини