Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:52:40

12-й тур Першої ліги: “Олександрія” поступилася у Чернігові. ФОТО

30.09.2013   13:07Агенцiя

Відбувся 12-й тур чемпіонату України серед команд Першої ліги. “Олександрія” на виїзді поступилася чернігівській “Десні".

Але, початок матчу розвіяв сумніви щодо того, буцім суперники після виснажливих поєдинків будуть ходити пішки. Вже на 3-й хвилині Жук вкинув м’яч з ауту у воротарський майданчик, захисники його винесли, але на підборі першим був Кондратюк, який з льоту з лінії карного бив прямо по центру воріт. Зарубін розім’явся.

Гості відповіли в наступній же атаці Євген Пічкур лівим флангом легко втік від Вадима Жука (як показав подальший перебіг першого тайму, це увійшло в звичку), але замість очікуваного захисниками прострілу відпасував в центр і назад – в півколо перед карним майданчиком, куди увірвався Бондаренко. М’яч після його надпотужного удару в блискучому стрибку з-під поперечини на кутовий перевів Федоренко.

Не пройшло й трьох хвилин, як Агапов мав чудовий шанс втекти у контратаці на побачення з голкіпером гостей. Втім, центрбек “Олександрії” Сидоренко не без допомоги рук зупинив форварда “Десни”. Арбітр порушення правил не помітив.

А от наступний рейд єдиного форварда чернігівців завершився голом. Картушов почав атаку віддавши проникаючий пас на хід Агапову. Той, увірвався до штрафного майданчику, але, здавалося, дуже довго вичікував, встиг зібрати біля себе двох суперників… Зрештою, момент для удару він все ж обрав і хоча бив з дуже гострого кута, Зарубіну довелося нелегко. Від рук голкіпера м’яч відлетів на правий фланг, звідки Картушов знову віддав пас і знову на Агапова. А того в момент прийому в спину легенько підштовхнув Сидоренко. Пенальті чітко реалізував Картушов.

Не менше обговорення ніж взяття воріт на трибунах викликало його святкування ультрас. З піротехнікою. Але штраф клубу за це не грозить, оскільки винахідливі вболівальники розташувалися за межами стадіону – на даху недобудованого у радянські часи хокейного комплексу.

Після цього гра дещо заспокоїлася і поступово перейшла під контроль гостей. Господарі інстинктивно сіли глибше, але дивідендів “Олександрії” це не принесло. І лише на 43-й хвилині Бондаренко повторив свою спробу імені п’ятої хвилини. Знову скидка з лівого флангу (цього разу від Банади – вочевидь це награна комбінація команди) і гарматний постріл з 18 метрів. Поперечина зіграла за “Десну”.

Початок другого тайму ледь не зіпсував Зарубін, який виносячи м’яч подалі від воріт, влучив у Агапова, що пресингував голкіпера. На щастя для гостей, снаряд відскочив не у порожні ворота, а пролетів повз них.

Не Зарубін, так Бондаренко. Саме опорник “Олександрії”, який міг стати героєм в першому таймі, підвів команду на початку другого. Рейд Картушова по самісінькій лівій бровці він вирішив зупинити підкатом, а оскільки у швидкості супернику Бондаренко значно поступається, то атакував того гравця “Десни” ззаду. І дуже не чисто – зіграв в ногу, а не в м’яч. Ця жовта стала для Бондаренка другою в матчі.

А далі було більше нервів і біганини, ніж футболу. Гостям втрачати не було чого, а чернігівці розумно не ризикували, зосередившись на захисті. Адже не кожного дня перемагаєш лідера і маєш чисельну перевагу. Навіщо дражнити футбольну фортуну?

До того ж свою справу зробила злива, яка розпочалася в середині тайму і тривала майже до кінця гри. Тут не до вишуканості.

Так, футболісти “Александрії” нагнітали, але реально небезпечних моментів так і не створили. Хіба що удар з 20 метрів від Зейналова можна згадати – м’яч полетів у метрі над воротами. А от Картушов у контратаці вийшов сам на ворота суперника і влучив у штангу воріт. А міг знімати вся питання.

Створили свій “момент всього матчу” і підопічні Шарана. Кіча за п’ять хвилин до завершення гри залишився без уваги поблизу воріт Федоренка, і коли після серії навісів-виносів (другий тайм таким відзначався) м’яч відскочив до нього – попереду було лише 12 метрів вільного простору до воріт. Півзахисник “Олександрії” пробив, але голкіперу “Десни” рятувати команду (а ймовірніше – витягати м’яч з сітки воріт) не довелося – Каваців, в підкаті проїхав на мокрому полі кілька метрів і встиг заблокувати удар.

А на останніх секундах чернігівці довели справу до перемоги, коли Чуланов з центра поля втік виконувати своєрідний буліт. Вихід сам на сам він завершив точним ударом. Завіса.

Десна” (Чернігів) - “Олександрія” – 2:0
Голи: Картушов (21, пен), Чуланов (90+2)
“Десна”: Федоренко – Жук, Мельник, Каваців, Смалько, Щедраков, Кондратюк (Бовтрук, 90+2), Чуланов, Картушов, Мочуленко (Козак, 75), Агапов (Фурта, 87)
“Олександрія”: Зарубін – Сухоцький, Лобойко, Сидоренко, Пічкур (Бідловський, 46), Грицук, Старенький (Локтіонов, 80), Коломоєць, Микицей (Кіча, 60), Банада, Бондаренко
 
ФК "Десна". Фото Ігоря Сенькіна

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини