Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:09:43

Популяризація здорового способу життя та оновлення спортивної інфраструктури – одне з визначальних завдань обласної влади

10.09.2013   14:50

Традиційно у другу суботу вересня в Україні відзначається День фізичної культури та спорту – свято працівників фізичної культури і спорту, спортсменів і ветеранів спорту, всіх прихильників здорового способу життя.

З нагоди свята з представниками фізкультурно-спортивної сфери області зустрілися голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник.

“Розвиток спорту, утвердження здорового способу життя та будівництво спортивної інфраструктури є одним із пріоритетів державної політики в Україні. “Нашою метою в цій сфері є покращення здоров’я громадян, формування здорового способу життя та зміцнення міжнародного іміджу держави”, – наголосив Президент України Віктор Янукович, виступаючи на ІІІ Спортивному конгресі України”, – зазначив голова облдержадміністрації.

За його словами, значна увага створенню умов для збереження здоров’я підростаючого покоління приділяється у нових соціальних ініціативах Глави держави “Діти – майбутнє України”.

Зокрема, реалізація в області ініціатив щодо модернізації дитячих спортивних майданчиків сприятиме активному залученню дітей до занять фізичною культурою і спортом, популяризації здорового способу життя.

Всього в навчальних закладах області функціонує близько 1200 спортивних майданчиків. До 1 вересня проведено їх поточні ремонти.
На сьогодні відпрацьовано питання встановлення в районах і містах області понад 220 нових майданчиків (170 дитячих та 54 спортивних). Дано доручення розробити регіональну програму щодо будівництва спортивних майданчиків із штучним покриттям в усіх опорних загальноосвітніх школах області.

За сприяння обласної державної адміністрації Чернігівський державний технологічний університет у цьому році отримав сучасне спортивне обладнання та інвентар для облаштування „спортивного містечка”, що значно розширить можливості залучення до масового спорту студентської молоді.

Очільник області повідомив, що з метою забезпечення підготовки на більш високому рівні наших провідних спортсменів у місті Чернігові планується будівництво комплексного спортивного центру зі стрілковим тиром та залом для ігрових видів спорту. Наразі розробляється проектно-кошторисна документація. Ця крита спортивна споруда з трибунами для глядачів відповідатиме міжнародним стандартам і дасть можливість тренуватися протягом усього року.

Із квітня 2013 року на базі спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту розпочав роботу Державний центр олімпійської підготовки з біатлону, де підвищують майстерність кращі спортсмени України, які є потенційними кандидатами до складу національної збірної. У Центрі працюють досвідчені тренери-фахівці області. Всього ж в області функціонує 54 дитячо-юнацькі спортивні школи, з яких 18 – вищої та першої категорії. У цих закладах займається понад 16 тисяч учнів, працює більше 400 тренерів.

“Спортсмени Чернігівщини гідно представляють нашу державу на престижних спортивних аренах, демонструючи високий рівень підготовки.
Предметом особливої гордості для всіх нас є тріумфальні виступи наших провідних атлетів, які завдяки видатним спортивним здобуткам приносять нашій Вітчизні визнання в усьому світі. Серед них Олена Костевич, Дмитро Митрофанов, Андрій Дериземля, Сергій Семенов, Луїза Гайнутдінова, Денис Бистревський, Ігор Рептух, Роберт Тремба, інші видатні майстри спорту”, – наголосив Володимир Хоменко.

Всього з початку року спортсменами області на офіційних міжнародних змаганнях серед дорослих, юніорів і юнаків у 13 видах спорту завойовано 70 медалей, з яких 31 золота.

Підготовлено 12 майстрів спорту України та 4 майстри спорту міжнародного класу, чотирьом тренерам присвоєно звання “Заслужений майстер спорту України”.

До складу збірних команд України, кандидатів і резерву входять 186 представників Чернігівщини з 36 видів спорту. Володимир Хоменко побажав спортсменам, тренерам, працівникам організацій та установ фізичної культури і спорту, які з честю продовжують славетні традиції області щодо виховання фізично загартованого та здорового молодого покоління, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та нових здобутків у розвитку фізкультурно-спортивного руху на Чернігівщині та вручив відзнаки обласної державної адміністрації.

Зі святом присутніх привітав та вручив відзнаки голова обласної ради Анатолій Мельник. Звертаючись до учасників зустрічі, голова обласної ради сказав, що це свято цілеспрямованих та наполегливих людей, які, маючи активну життєву позицію, чудову фізичну підготовку і значний спортивний потенціал, гідно представляють на міжнародних змаганнях Чернігово-Сіверський край.

 – Упродовж багатьох років спортсмени області успішно поповнюють скарбницю надбань вітчизняного і світового спорту. За це особлива вдячність тренерам, фахівцям та організаторам спортивної галузі області, які докладають значних зусиль для збереження кращих спортивних традицій нашого краю, –  зазначив Анатолій Мельник і підкреслив, що обласна рада не стоїть осторонь та долучається до розвитку фізичної культури і спорту, формування здорового способу життя, організації змістовного дозвілля наших громадян. За його словами, з метою створення додаткових умов для залучення населення до занять фізичною культурою і спортом депутатами обласної ради прийнято Програму соціально-економічного розвитку, де передбачено розширення мережі спортивних об’єктів, які б відповідали міжнародним стандартам, удосконаленню системи дитячо-юнацького спорту та підготовки спортивних резервів для збірних команд України. В тому числі затверджено обласну Програму фінансової підтримки громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування на 2012-2016 роки. Зокрема, в поточному році на утримання та навчально-тренувальну роботу дитячо-юнацьких спортивних шкіл обласним бюджетом передбачено 3,5 млн. грн.

Голова обласної ради Анатолій Мельник зазначив, що виконання згаданих програм – на контролі постійної комісії обласної ради з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму. Депутати розглядають актуальні питання галузі та приймають відповідні рекомендації, які сприяють розвитку фізкультурно-спортивного руху в області.

  – В числі позитивних напрацювань – організація та проведення щорічної обласної спартакіади серед депутатів місцевих рад Чернігівщини. Приємно відзначити, що збірна команда області, в складі якої були депутати обласної ради, успішно виступила в Алушті на ІІI Всеукраїнській спартакіаді серед депутатів Верховної Ради України, Парламенту Автономної Республіки Крим та депутатських збірних областей. Наслідуючи кращі спортивні традиції наша команда зайняла почесне четверте місце, випередивши такі потужні регіони як Київщина, Одещина та Дніпропетровщина, – наголосив на завершення свого виступу Анатолій Мельник. За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня фізичної культури та спорту керівник вручив Почесні грамоти і відзнаки обласної ради старшому тренеру-викладачу з боксу  та кікбоксингу Чернігівської обласної дитячо-юнацької спортивної школи фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Юрію Єрмілову, вихованці обласної школи вищої спортивної майстерності, заслуженому майстру спорту України Олені Костевич, тренеру-викладачу з кікбоксінгу обласної дитячо-юнацької спортивної школи фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Андрію Кужельному, начальнику Чернігівського регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» Андрію Литвинцю, вихованцю обласної школи вищої спортивної майстерності, майстру спорту України міжнародного класу Дмитру Митрофанову, директору обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Олександру Пітелі.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини