Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:39:25

Десна" - "УкрАгроКом" 3:0. Без варіантів

12.08.2013   07:25Агенцiя

Матч 5 туру Фавбет Ліги 1 Чернигів. Стадіон ім. Ю. Гагаріна Арбітр: Юрий Грисьо (Львов) "Десна" (Чернігів) - "Украгроком" (Головківка) 3:0

"Десна": Шевченко – Жук, Мельник, Білий, Чуланов – Щедраков – Луценко, Кондратюк (Малюк, 76), Картушов (Бовтрук, 79) – Чепурненко (Каваців, 88), Агапов (Фурта, 83).
"Украгроком": Науменко – Ломко, Мамонов, Покосенко, Радевич – Боровський, Батраченко (Зайнчковський, 78), Даньків (Степанюк, 54), Ляшенко (Сірик, 27) – Лозовий (Ніколаєв, 5) – Пономар.
Попередження: Сірик, Даньків, Білий
Голи: Кондратюк, 6 (п), 48; Белый, 51
Вилучений Науменко, 3 (УАК) - фол останньої надії

Традиційно перед матчами "Десни" не обійшлося без навколо футбольних несподіванок. По-перше, стадіон залучив волонтерів, як вручну рахували всіх, хто входив на територію стадіону. Мабуть, набридла постійна невідповідність цифр ПФЛ і реальної кількості вболівальників. В середині другого тайму на стадіоні оголосили результат – 2900 глядачів. Подивимося, як порахує ПФЛ.

По-друге, ультрас переселилися з 13 на 11 сектор. Особливо нічого від того не змінилося. Хіба що футболістам після гри ближче ходити дякувати трибунам за підтримку.

А по-третє… "Десна" вийшла в нових футболках. Ми не європейські гранди, щоб помпезно презентувати нову форму (і даремно), тому для багатьох синя футболка з вертикальною широкою смугою з лівого боку стала приємним сюрпризом.

А в другому таймі з’ясувалося, що в Чернігові з’явилося табло для четвертого арбітра, яке не відблискує на сонячному світлі. Дрібниця, але приємно.

Не так давно ці суперники вже з’ясовували стосунки в рамках матчів за звання чемпіона другої ліги. Тому ніхто не чекав, що буде довготривала розвідка. Але ж навряд чи хтось думав, що події будуть розгортатися так бурхливо вже в дебюті. По суті подальший хід матчу був визначений подіями, що мали місце з 3 по 6 хвилину. Почалося все з помилки центральних захисників "аграріїв", які незлагоджено діяли під час атаки "Десни" і дозволили новачку чернігівців Агапову уникнути офсайду і вискочити сам на сам з голкіпером. Науменку не лишалося нічого, як кидатися в ноги форварду. Зробив він це вкрай невдало, заробивши подвійне покарання: червону картку і пенальті у власні ворота.

Ніколаєв, що вийшов на заміну міг стати героєм епізоду, але хоча й вгадав напрямок удару Кондратюка і навіть торкнувся кінчиками пальців м’яча, парирувати постріл не зміг.

Після цього гра логічно заспокоїлася – гості перебудовувалися, а господарі не спішили добивати, зосередившись на захисті і контратаках. Одна з них мала завершуватися взяттям воріт. Чепурненко відправив у відрив Агапова, той змістився вбік, витягнув на себе Мамонова і віддав в район 11-метрової позначки, де стояв Луценко. Але поки півзахисник підбирав ногу і приборкував м’яч, що непередбачувано підстрибнув на газоні, його (Луценка, а не м’яч) затоптав Покосенко. Шанс було втрачено.

Іншого такого до завершення тайму не з’явилося. Власне, навіть напівшансу не з’явилося. Гості спромоглися хіба що на пару дальніх неточних ударів та зароблений кутовий, який закінчився нічим. А господарі старалися розіграти до вірного і регулярно впиралися в захисників "Украгрокому". Так було заблоковано удари Мельника, Луценка, Чепурненка…

Початок другого тайму – дежавю для "Украгрокому". Ні, цього разу обійшлося без червоних карток, але хвилини з 3 по 6 знову стали нещасливими. Спочатку Кондратюк зумів оформити дубль, отримавши чудовий пас на хід від Картушова і реалізувавши вхід сам на сам (з гострого кута в ближню дев’ятку як з гармати). А за три хвилини до взяття воріт призвів кутовий. Подача з правого флангу виявилася на перший погляд невдалою, але на дальньому куті карного майданчика м’яч ідеально ліг на ногу Білому. Захисник поклав корпус і з льоту поцілив у ворота, які захищали лише оборонці (воротар невдало пішов на перехват кутового і не встиг повернутися). 3:0 за умови чисельної переваги – це вже перемога. І навіть Шарафутдінов тут нічого не може наврочити.

Слід віддати належне "аграріям" - вони не розвалилися остаточно, а навіть спробували розмочити рахунок. Втім, з нульовим успіхом. Центрфорварду гостей Пономарю не вистачало ні класу для успішної боротьби з Мельником і Білим після довгих пасів, ні підтримки партнерів. А у моменті, коли опоненти були далеко, а гості атакували великими силами, нападаючому завадив Шевченко, який ледь не вперше вступив в гру. Сталося це на 72-й хвилині, коли Пономар з кута штрафного майданчика цілив у дальній кут. Шевченко кінчиками пальців перевів м’яч на кутовий.

На цьому, власне все. Хоча заміни дещо активізували гру "Десни" (двічі перспективно втікав реактивний Бовтрук і непогано пробив улюбленець чернігівської публіки Фурта), але в забиті голи командна швидкість так і не матеріалізувалася.


http://www.ua-football.com/ukrainian/first/520494c9.html 
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини