Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:43:54

Ніжинські велогонщики завоювали путівки на Чемпіонат Світу

01.07.2013   13:22Агенцiя

Два нежинских велогонщика стали победителями в самом престижном чемпионате Украины среди профессионалов. Андрей Василюк занял в гонке первое место, а Михаил Кононенко – третье.

Этот чемпионат собрал самых сильнейших велогонщиков Украины. Победа нежинских  ребят стала им путевкой на чемпионат Европы и на чемпионат Мира которые пройдут соответственно, в июле и в конце сентября традиционно. Трансляции этих соревнований сможем смотреть на канале «Евроспорт».

Первый тренер гонщиков Николай Василюк говорит, что это суперпобеда, готорая открывает спортсменам большие возможности.

Михаил Кононенко на этом же чемпионате в разряде групповой гонки занял пятое место, что тоже является достаточно солидным результатом.

Николай Василюк рассказал об этом чемпионате, что старты были очень жесткие. Если стартовали в заезде около ста спортсменов, то к финишу приходили около двадцати. Трасса в Феодосии достаточно сложная – ровных участков нет, все время спуски-подъемы. Велосипедист со спуска развивает скорость до 90 км/ч. Средняя скорость спортсмена за гонку около 50 км/ч.

И при этом гонщики эту трассу называют «тупой», то есть на которой очень тяжело развить максимальную скорость.

Еще, Николай Яковлевич рассказал удивительную историю, произошедшую в ходе соревнований. Мы, тренера, говорит Н. Василюк, в ходе гонки ехали в одной из машин обеспечения, которая следует за гонщиками. В какой-то момент мы увидели, что силы покидают наших ребят, они начали терять скорость. Что делать? И совершенно инстинктивно, схватили в руки мегафон, высунулись из окна автомобиля и начали петь Гимн Украины. И чудо! Гонщики стали набирать скорость.

Потом уже, после финиша, наши велогонщики рассказывали, что действительно, сил не было, жара, подъем, и тут неожиданно тренер из машины поет Гимн Украины! У нас на руках волосы поднялись и по спине побежали мурашки. Откуда и сила взялась!

Словом, гонка была очень сложной, и вдвойне приятно видеть наших ребят победителями.

http://www.uezd.com.ua/page/nezhinskie-velogonshhiki-zavoevali-putevki-na-chempionat-mira.html
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини