Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:14:23

Друга ліга. "Десна" - "Славутич" 3:1. Наступна зупинка - перша ліга

20.05.2013   08:11Агенцiя

"Десна" (Чернігів) – "Славутич" (Черкаси) 3:1 19 травня. Чернігів. Стадіон ім. Ю. Гагаріна "Десна": Федоренко – Жук, Мельник, Білий, Поліщук – Чуланов (Малюк, 82) – Луценко (Каваців, 90), Кондратюк (Стеценко, 78), Бовтрук (Мачуленко, 74) – Чепурненко – Плешаков (Фурта, 87). "Славутич": Юрчук – Кошелюк, Є. Тарасенко (Рева, 66), Монахов, Таран – О. Тарасенко (Шишкін, 75) – Чеботарьов, Панасенко, Захаревич (Гринишин, 88) – Сергійчук, Ушаков (Дацюк, 61). Голи: Плешаков, 20, 64; Чепурненко, 57 – Сергійчук, 15

До 5-ї хвилини господарі встигли заробити два кутових і змарнувати чудову нагоду для взяття воріт (Луценко легко обіграв на фланзі двох опонентів і вийшов на ворота, але з гострого кута пробив в зовнішній бік сітки). Все говорило про те, що вирішальний матч буде надзвичайно цікавим.

Втім, гості не знітилися, більше не припускалися помилок в захисті, а згодом взагалі повели в рахунку. Монахов пробив зі штрафного, призначеного за 35 метрів від воріт, Федоренко на потужний удар зреагував і відбив м’яч за всіма воротарськими канонами – вбік. На жаль, першим на підбір встиг реактивний Захаревич, який м’яко навісив на лінії воротарского майданчика, звідки Сергійчук головою легко переправив м’яч у ворота.

Гол став холодним душем у кращому розумінні, збадьоривши футболістів "Десни". І вже за 5 хвилин рахунок зрівнявся. Плешаков, немов танк, з суперником "на плечах" продавив захист гостей, вийшов сам на сам, але бив з гострого кута і влучив прямо в Юрчука. На щастя голкіпер "Славутича" зафіксувати снаряд не зміг, і сам Плешаков, підхопивши м’яча, з другої спроби все ж відправив його у ворота між двох захисників, що встигли підмінити свого голкіпера на лінії воріт.

Після такого обміну уколами, команди взяли паузу, яка дещо затягнулася, а завершилася двома поспіль обопільними люб’язностями. Спочатку Сергійчук вдало збалансував на межі офсайду, увірвався в карний майданчик "Десни", але чомусь вирішив глянути на лайнсмена: бува не зафіксував той положення поза грою. Цієї долі секунди вистачило, щоб Білий у підкаті встиг видряпати м’яч у форварда.

"Алаверди" від Луценка було ще більш вражаючим. Він "затоптав" на фланзі Монахова (так-так, може комусь не віриться, що потужного центрбека можна продавити, але так і було) і знову як на перших хвилинах вискочив на ворота під гострим кутом. Різниця лише в тому, що в першому випадку особливого вибору у вінгера "Десни" не було (партнери не встигли підтримати), а під завісу тайму на гольовий пас очікували Чепурненко і Плешаков, яким би ніхто не заважав пробити по воротах з 5-7 метрів. Луценко пробив сам і знову влучив у сітку з зовнішнього боку.

А вже перед свистком на перерву ледь не трапився кумедний епізод. Господарі заробили кутовий, і до різних кутів поля одночасно побігли Чепурненко і Жук. Обидва встигли встановити м’ячі, розбігтися… Добре, що Євген вчасно задумався: "чого це партнери по команді стоять до нього спиною?".

Другий тайм розпочався надцятими офсайдами (ще до перерви туди забігли ледь не всі форварди та півзахисники "Десни") і трішечки неточним ударом головою у виконанні Бовтрука. А потім стадіон вибухнув, ставши свідком беззаперечно найкращого голу чернігівців у поточному сезоні (а то й за кілька останніх років). Чепурненко підхопив м’яча майже в центральному колі, просунувся вперед і шаленим за потужністю і точністю ударом більше ніж з 30 метрів влучив під самісіньку хрестовину воріт "Славутича". М’яч від штанги влетів у сітку. Євген скинув футболку (за півхвилини отримає за це "гірчичник") і побіг обніматися до Олександра Рябоконя.

Після такого нокдауну "Славутич" спробував швидко відігратися і навіть запалив пожежу (чи то швидше захисники з воротарем) біля воріт "Десни", але Дацюк, який щойно вийшов на заміну не скористався панікою і не встиг проштовхнути м’яча у ворота.

Натомість "Десна" в контратаці збільшила перевагу. Жук прорвався правим флангом і віддав пас в центр штрафного майданчика, куди першим прибіг герой матчу Юрій Плешаков. Жодних шансів голкіперу форвард не залишив.

За великим рахунком, гості так і не оговталися після третього голу. Так, Сергій Пучков не присів ані на хвилину до кінця гри. Так, Ярослав Захаревич ще встиг змарнувати вихід сам на сам (браво, Федоренко!). Але перемога чернігівців і путівка в першу лігу вже відчувалися в повітрі. Більше того, "Десна" мала всі шанси, аби оформити перемогу з великим рахунком, але удар Білого зі штрафного (тепер браво, Юрчук) і постріл Бовтрука з кута штрафного майданчика в дальню дев’ятку (поруч з хрестовиною) результат на табло не змінили.

Чотири компенсовані арбітром хвилини глядачі провели на ногах, скандуючи "пєрвая ліга" і "судья – свісток". А потім почалося святкування. Обійми з вболівальниками, фото, автографи… Так, попереду ще три матчі плюс гра за чемпіонство, але сьогодні "Десна" святкує. Головну мету виконано – перша ліга чекає.

http://www.ua-football.com/ukrainian/2a/51991d88.html

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.