Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:46:02

Деснянські розвідники - бронзові призери чемпіонату збройних сил України з військового біатлону

22.02.2013   08:11

У Новоград-Волинському, що на Житомирщині, на базі 30-ої окремої механізованої бригади вперше в історії вітчизняного війська відбулась першість Збройних Сил України із зимового військового біатлону.

В змаганнях взяли участь 6 команд, які представляли 6-й, 8-й та 13-й армійські корпуси Сухопутних військ, високомобільні десантні війська, Повітряне командування "Центр" Повітряних Сил та 169-й навчальний центр Сухопутних військ, що дислокується на Чернігівщині. "Десну" представляли біатлоністи розвідувального підрозділу 300-го навчального танкового полку, де командиром полковник Едуард Москальов.

Урочисто відкрили турнір командир 8-го армійського корпусу Сухопутних військ генерал-лейтенант Петро Литвин та начальник управління фізичної підготовки Центрального управління підготовки та повсякденної діяльності військ Збройних Сил України полковник Олег Чернявський.

За умовами змагань військові біатлоністи мали подолати 5 кілометрів лижної дистанції та влучно здійснити 10 одиночних пострілів із автомата АК-74 по мішені.
- Змагання пройшли у нелегких погодних умовах, - повідомив полковник Чернявський. - Сніг був вкритий кіркою і їхати по ньому було непросто. Втім, досвідчені лижники впоралися із завданням.

За результатами змагань перше командне місце з результатом 34 хвилини 32 секунди здобула команда 27-го реактивного артилерійського полку, що в Сумах. Друге місце посіла команда спортсменів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряного командування "Центр" Повітряних Сил, третє -  за біатлоністами 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил. Деснянські розвідники показали час 41 хвилину 37 секунд.

  В особистому заліку найкращий результат у зимовому військовому біатлоні показав капітан Ігор Остапенко з Сумського реактивного артилерійського полку.
Переможців та кращих спортсменів організатори змагань нагородили кубками, медалями та грамотами.

 - Результати змагань показали, що у спорті перемагають команди тих військових частин, в яких велика увага приділяється фізичній підготовці, -  підсумував змагання полковник Олег Чернявський.

Вже влітку керівництво оборонного відомства планує провести змагання з літнього військового біатлону. Лижну гонку на 5000 метрів організатори змагань замінять на трьохкілометровий крос.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.