Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:22:02

До Менської виправної колонії № 91, завітав силач. Засуджені готуються до Богатирських ігор

28.01.2013   16:07Агенцiя

З метою активізації спортивного життя засуджених та підтримки здоров’я керівництвом управління було прийнято рішення провести Богатирські ігри серед засуджених Менської виправної колонії № 91, де утримуються колишні співробітники правоохоронних органів.

До Менської виправної колонії № 91, завітав силач.

До Менської виправної колонії № 91, завітав силач.

Заслужений майстер спорту України Олександр Пеканов з Чернігова, який є триразовим чемпіоном світу та багаторазовим призером престижних міжнародних турнірів з богатирського багатоборства та рекордсменом світу у вправі “Мертва тяга” завітав до колонії для відбірного туру.

Завітав не просто так, а влаштував початковий етап конкурсу. Силач привіз із собою своє спортивне спорядження богатиря: газові балони з ручками, які використовуються у вправі “Прогулянка фермера”, “легке” бревно вагою 80 кг та гантелю на 60 кг.
Не дивлячись на складність вправ бажаючих спробувати власні сили виявилось чимало – 40 чоловік. Вік учасників досить різний. Наймолодшому учаснику було всього 20 років, а найстаршому – виповнилося майже 50.

Програма змагань була складена так, що всі бажаючі спробували свої сили. Засуджені чоловіки, натхненні побаченим, змагались на більшу кількість піднімань над головою 80 кілограмового вантажу. До богатиря їм звісно було далеко, проте всі отримали можливість показати свою міць. Під час проходження всіх вправ Олександр Пеканов розповідав про техніку підйому ваги та розкрив деякі професійні секрети богатиря. Загалом, багатьох засуджених цікавив і життєвий шлях силача, участь у різних конкурсах, різниця між українськими та іноземними богатирями.

По завершенню відбірних змагань до самого конкурсу Олександр Пеканов відібрав 10 чоловік, які показали найкращу техніку та найвагоміші результати.

“Сам конкурс відбудеться навесні, можливо в квітні, – зазначив Олександр. – Я не очікував, що серед чоловіків даного закладу буде стільки силачів, неймовірні результати показали всі, незважаючи на те, що не мають спеціальної підготовки і не являються професійними спортсменами”.

За словами начальника управління Державної пенітенціарної служби в Чернігівській області Олександра Доробалюка турнір набере значного розмаху, вправи будуть видовищні та складні, а керівництво колонії надасть можливість богатирю провести ті вправи, які він запропонує засудженим, навіть якщо це буде вправа буксировки автомобіля.


Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини