Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:04:14

"Льодова блискавка-2013"

14.01.2013   10:16Агенцiя

Під час зимових канікул на хокейному майданчику ЗОШ № 20 Державною податковою службою у Чернігівській області за підтримки Чернігівського осередку НОК України був організований та проведений вже п’ятий турнір ЛЬОДОВА БЛИСКАВКА – 2013.

Льодова блискавка-2013

Льодова блискавка-2013

Слід зазначити, що каток в школі традиційно діє першим з льодових майданчиків міста. Тому після приходу зими дітлахи вже протягом місяця каталися на ковзанах та виборювали право стартувати в змаганнях з шорт-треку.

На старт фінальних забігів вийшли 37 учасників.Відкрив змагання наймудріший – 75-и річний Пушкін Олександр Васильович. Він вправно подолав дистанцію та здобув першу золоту нагороду.
Потім вперше в історії турніру стартували сімейні пари. Вони за палкої підтримки глядачів швидко несли до фінішу свою естафетну паличку. В підсумку золоті нагороди виборола родина Меркулових (батько – Леонід, мати – Наталія, дитина - Дар’я), срібло дісталося родині Дорошенків, а бронза - родині Найдьонових.

Після на лід вийшли школярі. Вони не так швидко, але з кожним колом все впевненіше долали дистанцію. Після фінального свистка у дівчат молодшого віку золоту нагороду виборола Меркулова Дар’я (ЗОШ № 20), а серед дівчат середнього віку трійка медалістів була така - Єсипенко Настя (ЗОШ № 35років) - золото, Найдьон Настя (ЗОШ № 3) - срібло, а Павленко Марина (ЗОШ № 32) – бронза.Серед юнаків перемогли Мясников Микита (ЗОШ № 6) в віковій групі 1-4 класи та Кондрат Максим (ЗОШ № 24) – 5-8 класи.

Але справжньою окрасою турніру стали змагання в абсолютній віковій групі, де стартували старшокласники. За своєю швидкістю, а в першу чергу за завзятістю забіги не поступалися навіть олімпійським. Головним призом тут окрім золотих медалей були ще і кольорові телевізори. Серед дівчат другий рік поспіль першою стала Коропова Катерина (ЗОШ № 1), срібну нагороду виборола Єрмак Карина (ЗОШ № 20), а бронзові медалі були вручені Миге Сніжані (ЗОШ № 20) та Миненко Вікторії (ЗОШ № 10).

Серед юнаків чемпіон змінився. Їм вперше став Короновський Євгеній (ЗОШ № 20). Срібну нагороду здобув Тарутаев Роман (випускник ЗОШ № 20), який вже втретій рік поспіль став чемпіоном. А бронзові нагороди отримали Чайка Вова (робітник) та Прокопець Максим (5 училище).
Але найголовніше всі учасники змагань ЛЬОДОВА БЛИСКАВКА – 2013 отримали сувенірну атрибутику від НОК України та здобули фізичну наснагу та позитивні емоції, які знадобляться їм протягом нового 2013 року.

Шорт-трек (від англ. Short track — коротка доріжка) — зимовий олімпійський вид спорту, змагання з бігу на ковзанах на хокейному майданчику. Шорт-трек зародився із ковзанярських змагань із загальним стартом в Сполучених Штатах та Канаді.
На Зимових Олімпійських іграх 1932 в Лейк-Плесіді відбувся перший олімпійський турнір. Крім того в Північній Америці змагання з бігу на ковзанах часто проводилися в закритому приміщенні, наприклад, у Медісон-сквер-гарден, що в Нью-Йорку США. Починаючи з 1992 шорт-трек стабільно входить до програми Олімпійських ігор. На сучасних Олімпіадах розігрується 8 комплектів нарогод: на дистанціях 500 м, 1000 м та 1500 м, як для чоловіків, так і для жінок, а також естафета на дистації 5000 м для чоловіків та 3000 м для жінок.

http://noc-cn.org

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини