Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 03:55:53

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»: на Чернігівщині готуються до проведення змагань у новому навчальному році

10.09.2024   14:05Агенцiя

Проєкт «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», ініційований Президентом України, стартував минулого року. На Чернігівщині участь у ньому взяли 653 команди (більше 15 тисяч учасників). Загалом же по Україні – це майже 30 тисяч команд і 300 тисяч учасників з 5-ти видів спорту.

Про підготовку до проведення змагань на Чернігівщині у 2024-2025 навчальному році говорили вчора під час брифінгу в медіацентрі ОВА.

    «Цьогоріч вирішено масштабувати та продовжити цей проєкт. Ціль всеукраїнських шкільних ліг – вдвічі збільшити кількість команд та втричі кількість учасників, додати ще два види спорту і 11 категорій учасників. Плані амбітні. Втім я не маю сумнівів, що держава з цим упорається», – зауважив заступник голови ОДА Іван Ващенко.

Детальніше про процес проведення змагань розповів директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Андрій Шемець. За його словами, цього року додаються два нові види спорту – гандбол та регбі-5 (вони будуть представлені не у всіх громадах та навчальних закладах області).

    «Чернігівщина знову активно долучається до проєкту. Змагання триватимуть з вересня 2024 по червень 2025 року. Найближчим часом будуть затверджені регламенти по кожному виду спорту. На погодженні – склад обласного організаційного комітету. Збільшення кількості команд свідчить про те, що є попит та зворотній зв’язок від громад та шкіл», – зазначив Андрій Шемець та наголосив, що всі змагання та тренування проходитимуть з дотриманням безпекових норм.

Змагання, як і раніше будуть відбуватися у п’ять етапів (шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський). Більшість командних видів спорту в новому сезоні поділять на вікові групи.

    «Перший етап проходитиме з вересня по жовтень. Команда на кожен вид спорту має формуватися з 25-ти учнів, які протягом усіх етапів мають бути у команді. Тобто протягом навчального року нікого вже не можна додавати, – зазначив начальник обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Денис Закружний. – Школи та вчителі готуються, діти чекають на змагання. Тож невдовзі розпочнеться їх проведення».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини