Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 18:20:23

27 липня - цей день в Україні та в світі

27.07.2023   09:27Агенцiя

ДЕНЬ 519 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 519 RUSSIAN AGRESSION

27 липня відзначають День п'яти випадкових зустрічей і День прогулянки з домашніми рослинами.
В Україні – День медика, у Фінляндії - День соні, у США - Національний день шотландського віскі, День гострого хот-дога і День крем-брюле.
Православна церква - День пам'яті преподобного Стефана Махріщицького, пам'ять апостола від 70-ти Акіли.

День медичного працівника
В Україні професійне свято всіх працівників сфери охорони здоров'я - День медичного працівника (День медика), раніше відзначалося у третю неділю червня, але цього року, дата свята змінилася.
Дату святкування в Україні перенесли на 27 липня, щоб вона не збігалася зі святкуванням у Росії
Відзначати День медика розпочали у Радянському Союзі. У 1980 році датою цього свята було обрано третю неділю червня. В Україні в 1994 році Верховна Рада ухвалила рішення про відзначення Дня медика цього ж дня.
У 2023 році День медика мав відзначатись 18 червня, але, згідно з указом президента України від 13 червня 2023 року, День медичного працівника в Україні тепер відзначатимуть щороку 27 липня.

Ще цього дня:
1900 - Американський гастроном Луї Лессінг у своєму рідному місті Нью-Гейвен продав перший гамбургер;
1921 - Фредерік Грант Бантинг виступив із доповіддю про отримання інсуліну;
1936 - Створено Інститут історії України;
1953 - У Пханмунджомі підписано угоду про перемир'я на Корейському півострові, яка поклала край бойовим діям Корейської війни;
1974 - Президента США Річарда Ніксона обвинувачено в перешкоджанні правосуддю, після того як він відмовився надати плівки з інформацією, пов'язаною з Вотергейтським скандалом;
1991 - У Києві створено Спілку офіцерів України;
2002 - Трагедія на авіашоу у Львові, найбільша в історії світових авіашоу. Унаслідок падіння Су-27 загинуло 77 осіб;
2012 - Відкрилися XXX Літні Олімпійські ігри в Лондоні.

Церковне свято
День пам'яті преподобного Стефана Махріщицького
Преподобний Стефан Махріщицький народився в Києві. Прийняв чернецтво в Києво-Печерському монастирі, де прожив кілька років, проводив час у молитві та послуху.

Пам'ять апостола від 70-ти Акіли
Акіла, пам'ять якого вшановується цього дня, був апостолом від сімдесяти (так називають безпосередніх учнів Дванадцяти апостолів). Акіла, за походженням юдей, народився в місті Понте, але довго жив у Римі, поки не був вигнаний звідти за велінням імператора Клавдія. Оселившись у Коринті разом із дружиною Прискіллою, Акіла познайомився зі святим Павлом. Згодом апостол навернув подружжя до християнства. Акіла і Прискілла проводили у своєму домі богослужіння, поширювали християнську віру і багато в чому допомагали апостолу Павлу.

Іменини: Акіла, Іван, Іраклій, Костянтин, Микола, Петро, Степан, Федір.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини