Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:00:36

16 лютого - цей день в Україні та в світі

16.02.2023   07:59Агенцiя

ДЕНЬ 358 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 358 RUSSIAN AGRESSION

16 лютого відзначають Всесвітній день управління інформацією.

В Україні - День єднання і День військового журналіста. У Литві – День незалежності. У Вірменії – День милосердя та національної пам'яті героїв.

У Німеччині відкриття міжнародного кінофестивалю "Берлінале".

Православна церква згадує праведних Симеона та Анну Пророчицю.

Всесвітній день управління інформацією

Всесвітній день управління інформацією щороку відзначають у третій четверг лютого. Під управлінням інформацією мають на увазі аналіз інформації, її захист, варіанти подання, зберігання, захисту.

Дату відзначають представники різних сфер життя суспільства, які відповідають за ефективність створення, розповсюдження, використання та видалення інформації спеціалізованої спрямованості, тобто використовуваної у певних сферах (охорона здоров'я, правопорядок, дипломатія, оборона, просвітництво).

Кожному з нас слід навчитися правильно керувати інформацією: аналізувати, фільтрувати, зберігати, передавати і, мабуть, не менш важливо – пояснити та навчити цьому своїх дітей.

День військового журналіста

Започаткований у 2018 році.

Із перших днів російського вторгнення саме військові журналісти доносять до людей достовірну інформацію щодо ситуації на фронті. Це непроста та небезпечна робота, але завдяки мужності та відданості військових журналістів увесь світ знає про героїчну оборону наших захисників.

 

Церковне свято

У православній церкві вважають, що Анна та Симеон (Семен) є останніми пророками Старого Заповіту. Кажуть, що в особі цих людей Бог зустрів увесь народ Ізраїлю. А Симеон і Анна вже в похилому віці стали символами того, що життя може добігати кінця, але Ісус наповнює його світлом.

Іменини: Анна, Роман, Семен, Тимофій, Гаврило, Дмитро.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини