Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:33:33

16 лютого - цей день в Україні та в світі

16.02.2023   07:59Агенцiя

ДЕНЬ 358 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 358 RUSSIAN AGRESSION

16 лютого відзначають Всесвітній день управління інформацією.

В Україні - День єднання і День військового журналіста. У Литві – День незалежності. У Вірменії – День милосердя та національної пам'яті героїв.

У Німеччині відкриття міжнародного кінофестивалю "Берлінале".

Православна церква згадує праведних Симеона та Анну Пророчицю.

Всесвітній день управління інформацією

Всесвітній день управління інформацією щороку відзначають у третій четверг лютого. Під управлінням інформацією мають на увазі аналіз інформації, її захист, варіанти подання, зберігання, захисту.

Дату відзначають представники різних сфер життя суспільства, які відповідають за ефективність створення, розповсюдження, використання та видалення інформації спеціалізованої спрямованості, тобто використовуваної у певних сферах (охорона здоров'я, правопорядок, дипломатія, оборона, просвітництво).

Кожному з нас слід навчитися правильно керувати інформацією: аналізувати, фільтрувати, зберігати, передавати і, мабуть, не менш важливо – пояснити та навчити цьому своїх дітей.

День військового журналіста

Започаткований у 2018 році.

Із перших днів російського вторгнення саме військові журналісти доносять до людей достовірну інформацію щодо ситуації на фронті. Це непроста та небезпечна робота, але завдяки мужності та відданості військових журналістів увесь світ знає про героїчну оборону наших захисників.

 

Церковне свято

У православній церкві вважають, що Анна та Симеон (Семен) є останніми пророками Старого Заповіту. Кажуть, що в особі цих людей Бог зустрів увесь народ Ізраїлю. А Симеон і Анна вже в похилому віці стали символами того, що життя може добігати кінця, але Ісус наповнює його світлом.

Іменини: Анна, Роман, Семен, Тимофій, Гаврило, Дмитро.

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини