Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:22:04

4 січня - цей день в Україні та в світі

04.01.2023   09:59Агенцiя

ДЕНЬ 315 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ- DAY 315 RUSSIAN AGRESSION

4 січня – Всесвітній день абетки Брайля, Всесвітній день тяжіння, Всесвітній день гіпнозу, День дрібниць, День хіт-параду, День поп-музики та День фундука.

У США – День спагеті та День штату Юта, у М'янмі – День Незалежності.

Православна церква вшановує пам'ять святої Анастасії.

Всесвітній день абетки Брайля

Дату обрано на честь дня народження її автора Луї Брайля. Важко уявити своє життя без можливості читати. На жаль, люди зі слабким зором і які не бачать взагалі не можуть насолодитися повноцінним життям. Щоб допомогли подолати цю проблему, було створено шрифт Брайля. Він є особливими тактильними символами, щоб незрячі люди могли читати нарівні з іншими.

Всесвітній день тяжіння

4 січня святкують День Ньютона. Легендарний англійський вчений, фізик, астроном, механік і математик Ісаак Ньютон народився цього дня 1643 року. Незважаючи на погане здоров'я, він зміг досягти значних висот у науці та залишити свій слід нащадкам. Навіть сьогодні відкриття Ісака Ньютона використовуються вченими всього світу. Наприклад, відомий усім закон всесвітнього тяжіння. Розповідь про те, що Ньютон відкрив цей закон після того, як йому на голову впало яблуко, правдива. І хоча свято не набуло популярності в широкому загалі, воно дуже поширене серед учених.

День гіпнозу

Свято почали відзначати ще у 2006 році та приурочили до дня смерті доктора Джека Гібсона (Ірландія), який займався лікуванням гіпнозом психосоматичних розладів.

Головна мета дня – донести достовірну інформацію про цей незвичайний метод лікування. Коли людина знаходиться під гіпнозом, вона може виконувати всі дії підсвідомо, позбавляючись своїх страхів і проблем.

 

Церковне свято

Православна церква вшановує пам'ять Анастасії Путорозрішниці – християнської великомучениці, яка прийняла мученицьку смерть у 304 році під час гоніння на християн за часів імператора Діоклетіана.

Іменини: Анастасія, Дмитро, Федір.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини