Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:20:06

27 грудня - цей день в Україні та в світі

27.12.2022   10:47Агенцiя

ДЕНЬ 307 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 307 RUSSIAN AGRESSION

27 грудня відзначають Міжнародний день протиепідемічної готовності.

Католицька церква – День апостола та євангеліста Івана.

Православна церква вшановує пам'ять святих мучеників Филимона, Аполлонія, Аріана та Феотиха.

Міжнародний день протиепідемічної готовності

Незважаючи на всі зусилля, яке вживає світова спільнота у боротьбі з глобальними проблемами сучасності, реальність така, що кількість цих проблем не скорочується, а швидше навпаки зростає. Так, новою загрозою для світу стала пандемія коронавірусу, захворювання, відомого як COVID-19.

Враховуючи весь спектр загроз, принесених пандемією у повсякденне життя пересічних громадян, а також найважчі наслідки, як для світової економіки, на 36-му пленарному засіданні Генасамблеї ООН, що проходило 7 грудня 2020 року, було ухвалено Резолюцію про заснування нової пам'ятної дати – Міжнародного дня протиепідемічної готовності.

Усі заходи, приурочені до цієї дати, мають бути спрямовані на просвітництво населення з питань профілактики епідемічних захворювань, роз'яснення людям важливості та необхідності кампанії для щеплення, вироблення спільних міждержавних заходів щодо боротьби з пандемією та кроків щодо запобігання поширенню можливих аналогічних захворювань.

День апостола та євангеліста Івана

Апостол Іван є автором одного з Євангелій Ісуса Христа і Одкровення. Іван був сином Зеведея та Соломії, дочки святого обручника Йосипа.

Він був покликаний Ісусом Христом до Своїх учнів на Генісаретському озері: залишивши батька свого Зеведея в човні, він, разом зі своїм братом Яковом, пішов за Христом. Апостол Іван був особливо улюблений Господом за незлобивість і незайману чистоту.

Після свого покликання святий Іван не розлучався зі Спасителем і був одним із трьох учнів, яких Господь особливо наблизив до Себе. На Хресті Ісус доручив Іванові дбати про Діву Марію.

День пам'яті святих мучеників Филимона, Аполлонія, Аріана та Феотиха

Святі жили в Єгипті і постраждали за віру у часи правління імператора Діоклетіана в 3 столітті. За переказами, під час гонінь християнин Аполлоній, злякавшись страждань, попросив язичника Филимона переодягнутися в його одяг і принести жертву ідолам. Однак Филимон несподівано оголосив, що сам вірить у Христа. Аполлоній покаявся і відкрито сповідав свою віру.

Обох святих після суворих тортур стратили. У катуванні християн брав участь язичник Аріан. Пізніше він покаявся і прийняв хрещення разом зі своїми охоронцями, старшим з яких був Феотих. Усіх їх язичники стратили за відступництво.

Іменини: Іларіон, Микола, Филимон.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини