Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:38:50

20 грудня: Цей день в Україні та у світі

20.12.2022   10:29Агенцiя

ДЕНЬ 300 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 300 RUSSIAN AGRESSION

20 грудня відзначають Міжнародний день солідарності людей.

Православна церква вшановує пам'ять Амвросія Медіоланського.

Міжнародний день солідарності людей
Солідарність - єдність переконань і дій, взаємодопомога та підтримка членів соціальної групи, що ґрунтуються на спільності інтересів та необхідності досягнення спільних групових цілей, спільна відповідальність. Тому цього дня ми святкуємо нашу єдність у різноманітності; нагадуємо урядам про те, що вони повинні поважати свої зобов'язання щодо міжнародних угод; підвищуємо рівень поінформованості громадськості про солідарність як одну з основних цінностей; обговорюємо шляхи сприяння зміцненню солідарності задля досягнення Цілей розвитку тисячоліття, зокрема ліквідацію бідності; діємо на захист нових ініціатив щодо викорінення злиднів.

Ще цього дня:
1924 – Адольфа Гітлера, засудженого за державну зраду до 5 років ув'язнення, звільнено з Ландсберзької в'язниці після дев'яти місяців тюрми;
1938 – У СРСР запроваджено трудові книжки;
1990 та 1992 – Ухвалено Закон про міліцію. Відтоді в Україні офіційно відзначали День міліції;
1999 – Португалія передала острів Макао Китаю;
2000 - Парламент Великої Британії ухвалив клонування, але виключно з медичною метою.

Церковне свято
Православна церква в цей день вшановує пам'ять Міланського єпископа і проповідника Амвросія Медіоланського, який народився в Італії приблизно в 340 році. Він входить до четвірки великих латинських вчителів церкви. Саме він звернув у християнство блаженного Августина та Анфісу Римську. Авторитет єпископа був настільки великий, що впливав на політику Феодосія Великого – останнього імператора єдиної Римської імперії.

Іменини: Іван, Павло, Петро, Сергій, Антон, Михайло.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини