Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:04:22

20 листопада - цей день в Україні і світі

20.11.2022   10:00Агенцiя

ДЕНЬ 270 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 270 RUSSIAN AGRESSION

20 листопада у світі відзначають Всесвітній день пам'яті жертв ДТП, День пам'яті трансгендерних людей, Всесвітній день дитини та День педіатра, а ще – День індустріалізації Африки.

В Україні – Свято III Універсалу (День проголошення УНР, 1917), у Канаді – День дитини, у В'єтнамі – День вчителя, в Аргентині – День суверенітету.

Православна церква вшановує пам'ять Феодота Анкірського.

Всесвітній день дитини

Відзначається щорічно 20 листопада. У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам запровадити святкування цієї дати як дня світового братства та взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей у всьому світі.

День педіатра

Турбота про здоров'я дитини стає однією з основних у житті батьків після появи світ малюка. Хороший дитячий лікар для батьків стає надійною опорою довгі роки. Турбота про майбутнє сім'ї, суспільства та держави – так можна охарактеризувати у глобальному масштабі працю та специфіку роботи дитячих лікарів.

Всесвітній день пам’яті жертв дорожніх аварій

За рішенням ООН третю неділю листопада оголошено Всесвітнім днем пам’яті жертв дорожніх аварій.

Він покликаний привернути увагу до сумного факту: у всьому світі в результаті дорожньо-транспортних подій щодня гине 3 тисячі чоловік і близько 100 тисяч отримують серйозні травми. Більша частина загиблих та постраждалих - молодь.

Мета цього дня полягає в тому, щоб вшанувати пам’ять жертв дорожньо-транспортних аварій та висловити співчуття членам їх сімей, а також ще раз нагадати державам про необхідність забезпечити безпеку дорожнього руху. Серед основних причин ДТП - перевищення швидкості, вживання алкоголю, відсутність програм технічного огляду транспортних засобів та пристроїв, що забезпечують безпеку водіїв і пасажирів.

Третій Універсал Української Центральної Ради

Третій Універсал Української Центральної Ради — державно-правовий акт, універсал Української Центральної Ради, що проголошував Українську Народну Республіку. Прийнятий 7 (20) листопада 1917 року в Києві.

Іменини: Олександр, Олексій, Опанас, Богдан, Валерій, Василь, Веніамін, Георгій, Григорій, Євген, Єгор, Іван, Іларіон, Кирило, Костянтин, Максим, Михайло, Микола, Павло, Сергій, Теодор, Федір, Ян, Єлизавета.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини