Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:02:46

21 жовтня: Цей день в Україні та в світі

21.10.2022   09:12Агенцiя

ДЕНЬ 240 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 240 RUSSIAN AGRESSION

21 жовтня відзначають Всесвітній день йододефіциту, Міжнародний день начос, День очищення віртуального робочого столу на комп'ютері та Міжнародний день балаканини або базіки. У Великій Британії День яблука та День Трафальгарської битви, а у Лаосі – День повного місяця. У Єгипті святкують День військово-морського флоту.

Православна церква вшановує пам'ять Пелагеї Антіохійської.

Всесвітній день йододефіциту

День також відомий як Глобальний день профілактики йододефіцитних розладів, відзначається 21 жовтня кожного року з метою поширення інформації про йод - найважливіший мікроелемент, важливий для кожного і необхідний для вироблення гормону щитовидної залози.

День балаканини або базіки

День базікання відзначають більш ніж у 40 країнах світу. Це день, коли можна говорити, скільки завгодно, і ніхто тебе не зупинить. А ще цього дня заведено слухати один одного і розповідати те, що не терпиться розповісти. День балакуна - чудовий час для того, щоб виговоритися і почути багато нового про себе.

День Трафальгарської битви

Цього дня святкують перемогу Королівського флоту під командуванням віцеадмірала Гораціо Нельсона (1758—1805) над об'єднаним флотом Франції та Іспанії у Трафальгарській битві — найбільшій у 19 столітті морській битві періоду Наполеонівських воєн (1800—1815).

21 жовтня 1805 року флот 47-річного Нельсона дав рішучу відсіч французько-іспанському флоту, не допустивши вторгнення Франції до Британії. Сам лорд Нельсон у битві загинув.

На честь перемоги при Трафальгарі площу Вільгельма IV у самому центрі Лондона було перейменовано на Трафальгарську. У 1843 році там була споруджена гранітна колона висотою 46 метрів з п'ятиметровою фігурою Нельсона.



Іменини: Василь, Віктор, Володимир, Дмитро, Іван, Микола, Павло, Петро, Ян, Єлизавета, Марія, Надія, Пелагея, Таїсія, Тетяна.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.