Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:42:28

Чернівецька подруга найгарнішого полісмена України у соцмережах захейтила Чернігів: «Тут живуть злі російськомовні люди»

03.10.2022   10:42Агенцiя

Чернівецька бізнес-леді, подруга найсексуальнішого полісмена України чернігівця Євгена Іващенка та інстаграм-блогерка Леся Антонюк скандально прославилася на всю Україну. «Винним» виявився… Чернігів та його жителі.

 

Дівчина у сторіс в соцмережах заявила, що не буде жити в місті, бо тут «погані люди».

«...люди зліші ніж у нас. У нас [в Чернівцях] щедрі. Я собі задала питання: якщо б ситуація склалася навпаки: у нас була війна і нам треба було їхати до Чернігова. Я думаю, що вони просто не сприйняли це нормально. Наші люди адекватні та спокійні», - сказала у двохвилинному відео Леся.

Окремо блогерка «проїхалася» і по «російськомовних чернігівцях».

«Тут всі говорять російською… Це катастрофа», - зауважила дівчина.

Леся Антонюк зазначила, що чернігівці також мають ще й радянський менталітет, ліниві, «не хочуть рухатися».

Її сторіс стало вірусним. Причому настільки, що дівчина, на яку підписані майже 60 тис користувачів в інстаграмі - повністю закрила свій профіль від сторонніх. В усіх соцмережах. Як з‘ясувалося, від свого коханого теж.

Євген Іващенко зізнався: Леся його забанила теж. Тому розмови по душах не вийшло. Чи лишатиметься цього пара разом - невідомо. Хлопець вже видалив з акаунтів спільні фото. Хоча ще пару днів тому планував переїхати до коханої у Чернівці.

Однак, Євген перепросив у містян за свою подругу, пояснивши її вчинок тим, що це вони посварилися, а Леся вирішила таким чином дошкулити йому.

«Я сам раніше був російськомовний і це мені теж неприємно читати. Я знаю, що мала на увазі Леся - війна не наштовхнула людей на зміну мови. Тому що на Заході у них всі зовсім по-іншому сприймають і розуміють це… так сталося, що ми сьогодні посварилися, тож на емоціях вона записала це відео, щоб задіти мене за живе. Тому мені дуже неприємно і я щиро прошу у вас вибачення. Хто знає мене, той зрозуміє. Я - чернігівець і я цим пишаюся», - заявив Євген.

Реакція чернігівців на стрім чернівчанки не забарилася.

Журналістка Анастасія Улюшева написала розлогий пост на цю тему:

...Чернігів і його люди - північний воїн України, що і в 21-му столітті прийняв на себе удар і вистояв. І буде стояти далі, і буде перемагати знову, знову, знову. Перемагати й боронити тих, хто за його спиною, вчора, сьогодні і завтра.  

Я залишалася тут і волонтерила під час бойових дій не для того, щоб хтось знову відділяв Чернігів від України. Щоб Чернігів був світом чужих.

Ми така ж частина країни, як і кожна із 24 областей та Крим. Чернігів - земля, де творилася тисячолітня історія України.

Ми приймаємо ВПО з 2014-го. Ми приймали евакуйованих людей з області в березні під вибухами. Ми приймаємо людей і сьогодні. Ми будемо це робити доти, доки буде потреба.

***

«У Чернігові української мови немає», - додає Леся.

Лесю, є. Бо тут є я, яка 29 років із 29-ти, україномовна. Є мої україномовні друзі, є іще тисячі україномовних. Тут є люди, що знають і використовують українську.

Її допис не залишив байдужими містян. Під ним вони лишили зо 200 коментарів.

Чернігівка Ірина Лисиця нині живе у Чернівцях, теж описує власні враження від міста:

- Я живу в Чернівцях вже не перший місяць, і тут російської мови дофіга, і я чітко розумію, що це не переселенці російськомовні, а точно місцеві. Так шо Леся ще і бреше.  

В березні "щирі" чернівчани дерли по 1000 у.о. за квартиру, а самі їхали за кордон. Мене теж неймовірно обурив цей пост, особливо про війну "у них і "у нас".  

Серце моє завжди вдома і Чернігів найкращий, зі сталевими яйцями.  Разом з тим я вдячна за можливість жити в Чернівцях і поважаю це місто і тих мешканців, з якими тут зустрілась. А леся просто гімно.

Ольга Лугіна:

- В одному з цією блогершею погоджусь: ми злі. Бо такі "добрі" як вона, всралися б, коли пришлось би боронитись від навали орків з двох кордонів. Я зла. Приїхала якась курва, чиє місто залишилось в тилу за нашими спинами і поливає нас брудом. Не приїзди сюди більше, бо власноруч як стріну ротяку роздеру по вуха!

Молода мати Олена Козлянченко:

- Я народила дитину в підвалі під обстріли градами, а при виїзді з міста нам ще й розстріляли машину. Мені цікаво, що вона на це скаже?

Волонтер Максим Жога:

- А эта особа понимает, что если бы русскоязычный Чернигов не выстоял в марте уже смотрели бы российские новости и в україномовних Черновцах тоже? Тем, кто не был в Чернигове, тогда никогда не понять жителей Харькова и Мариуполя. А выстоял город благодаря своему населению, которое в первый день в военкоматы и ТРО сделало очередь, которое баррикады строило, которое солдат поддерживало как могло, которое друг помогало в гуманитарной катастрофе, которое сплотилось… Жители Чернигова невероятные и с железной волей!!! Вибачте, що не українською!

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини