Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:10:51

1 жовтня - цей день в Україні і світі

01.10.2022   10:08Агенцiя

ДЕНЬ 220 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 220 RUSSIAN AGRESSION

1 жовтня відзначають Міжнародний день людей похилого віку, Міжнародний день музики та Всесвітній день вегетаріанства, Міжнародний день кави, День геронтолога та День СД-плеєра.

В Україні – День ветерана, У Китаї – День утворення республіки, У Нігерії та на Кіпрі – День незалежності. В Японії – День саке, а в Молдові – Національний день вина. У Туреччині відкриття Міжнародного антальського фестивалю.

1 жовтня 1869 року у Відні випустили першу у світі поштову листівку з маркою, а 135 років тому, 1 жовтня 1887 року, відкрився знову відбудований після пожежі Одеський оперний театр.

День міста у Запоріжжі та Чернівцях.

Православна церква вшановує пам'ять двох мучениць - Софії та Ірини, які жили в Єгипті в 3 столітті. Вони були страчені за часів імператора Авреліана.

Всесвітній день вегетаріанства

Своє свято прихильники цього способу життя можуть святкувати цілий місяць, тому що з Всесвітнього дня вегетаріанства починається так званий "місяць вегетаріанської усвідомленості", протягом якого відбуваються різні тематичні заходи, присвячені питанням користі та шкоди вегетаріанства і який триває до Міжнародного дня вегана, тобто до 1 листопада.

Традиційно серед найпопулярніших акцій та заходів Дня вегетаріанства, що проводяться у різних країнах – флешмоби із закликами не вбивати тварин заради їжі; кулінарні заходи (багато ресторанів у цей день включають до меню лише вегетаріанські страви, а магазини пропонують знижки на овочі та фрукти); дискусії з питань вегетаріанства, майстер-класи та дегустації кулінарних вегетаріанських шедеврів А в Таїланді та Китаї в цей час відбувається чимало відомих вегетаріанських фестивалів.

 

Іменини: Олексій, Аркадій, Борис, Веніамін, Володимир, Іван, Іларіон, Ірина, Костянтин, Михайло, Петро, Сергій, Софія.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини