Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:19:12

23 вересня - цей день в Україні і світі

23.09.2022   10:13Агенцiя

ДЕНЬ 212 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 212 RUSSIAN AGRESSION

Цього дня світ відзначає День народження жувальної гумки, День чайних драконів, Celebrate Bisexuality Day, Міжнародний день жестових мов, Міжнародний день боротьби з незавершеністю дітьми школи.

У Бразилії - День морозива, в США - День профілактики падінь, День шашок, День контролю температури, День собак у політиці, День синдрому неспокійних ніг, в Італії - День зеленої кави, Свято сиру, в Японії - Свято осіннього рівнодення, у Брунеї - день учителя, в Канаді - день дерева, у Бутані - день благословенного дощу, у Франції - день гастрономії, в Аргентині - день політичних прав жінок, у Киргизстані - день державної мови, в Саудівській Аравії - Національний день, у Литві - день пам'яті жертв геноциду.

23 вересня - Міжнародний день жестових мов

Зазвичай здатність чути звуки, зокрема й людську мову, сприймається нами як належне, і саме завдяки слуху люди вчаться говорити ще в ранньому дитинстві.  Проте поруч завжди є ті, хто позбавлений цієї можливості з різних причин, тому спілкуватися звичайним чином для людей з порушеннями слуху або голосових зв’язок буває проблематично або взагалі неможливо. Найкращим рішенням в такому випадку є вивчення та використання жестової мови — це надає можливість людям з вадами слуху або голосових зв’язок адаптуватися в суспільстві та жити повноцінним життям. Великого значення цьому способу спілкування надає ООН — у 2017 році вона встановила Міжнародний день жестових мов, який світ щороку відзначає 23 вересня. 

Цього дня відзначають пам'ять святителів Петра і Павла, єпископів Нікейських. У 9 сторіччі, за царя Лева Ісаверянина, святий Петро захищав православну віру від іконоборців і постраждав за це. Відомо про чотири листи святого Федора Студита до святителя Петра. Про життя Павла, що також проповідував православ'я в Нікеї, жодних відомостей не збереглося.

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.