Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:41:06

20 вересня - цей день в Україні і світі

20.09.2022   09:04Агенцiя

ДЕНЬ 209 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 209 RUSSIAN AGRESSION

20 вересня відзначають Міжнародну ніч кажанів, День спонтанних чаювань, День IT- професіоналів, Всесвітній день рису та День паельї. У Німеччині – День захисту дітей.

В Україні цього дня, 1991 року, Верховна Рада ухвалила постанову "Про створення Служби національної безпеки". Цією ж постановою було ліквідовано Комітет державної безпеки УРСР.

Православна церква вшановує пам'ять святого Луки. Ще сьогодні передсвято Різдва Пресвятої Богородиці.

Католики вшановують пам'ять святого Євстафія.

Міжнародна ніч кажанів

У 1997 році під егідою організації EuroBat (bat англ. кажан) безліч європейських країн відзначають Міжнародну ніч кажанів. Існує думка, що після Дня осіннього рівнодення (21 вересня) кажани збираються відлітати на зимівлю, а тому вони дуже вразливі та потребують посиленого захисту.

День IT

20 вересня 1954 року ЕОМ виконала першу програму першою мовою програмування високого рівня Фортран.

День паельї

Дата святкування обрана невипадково: саме в цей час в Іспанії закінчується збирання врожаю рису – головного інгредієнта цієї страви.

Існує безліч рецептів приготування паельї. Самі іспанці стверджують, що їх понад триста. Класична паелья, крім рису, містить 6-7 видів риби і морепродуктів, курку, біле вино, зелень і спеції. У деяких регіонах Іспанії готують паелью з квасолі.

Справжню паелью ніде не готують на вечерю, ви зможете замовити її лише на обід і мінімум на дві персони. Традиційно її подають просто в сковороді, якщо це не комплексний обід, коли страву вже розклали по тарілках. Якщо паелья з морепродуктами, то креветки, черепашки та інші морепродукти обов'язково мають бути нечищеними.

 

Іменини: Олександр, Андрій, Василь, Григорій, Євген, Іван, Лев, Михайло, Микола, Петро, Стефан.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини