Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:15:23

1 вересня - цей день в Україні і світі

01.09.2022   09:52Агенцiя

ДЕНЬ 190 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 190 RUSSIAN AGRESSION

1 вересня стартує Всесвітній місяць поінформованості про хворобу Альцгеймера, в Україні – День знань. Традиційно цього дня розпочинається новий навчальний рік. У перший день осені у світі також відзначають День пам'яті початку Другої світової війни, День незалежності в Узбекистані, Польщі – День ветеранів, на Тайвані – День журналіста, в Японії – День запобігання стихійним лихам.

Цього дня, 1902 року, відбулася прем'єра першого у світі науково-фантастичного фільму "Подорож на Місяць", а 1985 - в Атлантичному океані знайшли уламки лайнера "Титанік".

Православна церква вшановує пам'ять трьох мучеників Газських — Тимофія, Агапія та Фекли.

День знань

1 вересня 2022 року стане найбільш складнішим для українських школярів за час незалежності України.

Навчальний рік розпочнеться в умовах воєнного стану, оголошеного в Україні після початку повномасштабного російського вторгнення, і весь навчальний процес буде підпорядкований логіці воєнного часу.

Уроки проходитимуть офлайн у відносно безпечних регіонах та за наявності у школах укриттів. Школярі Харкова, Дніпра, Миколаєва, Запоріжжя навчатимуться дистанційно.

Формат навчального процесу визначатиметься рішенням ВДА залежно від ситуації із безпекою у кожному конкретному населеному пункті. Це можуть бути як онлайн-уроки, так і змішаний режим (онлайн + дистанційно).

У новому навчальному році через військову агресію РФ зміниться програма деяких шкільних предметів, зокрема світової літератури, історії України та всесвітньої історії. На уроках "Захист України" дітям розповідатимуть про правила поведінки із вибухонебезпечними предметами, посилять патріотичне виховання.

Іменини: Андрій, Микола, Тимофій, Текла

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.