Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:30:05

31 серпня - цей день в Україні і світі

31.08.2022   09:02Агенцiя

ДЕНЬ 189 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 189 RUSSIAN AGRESSION

31 серпня відзначають День блогу, у Польщі – День солідарності та свободи, в Іспанії – Томатіна, День пам'яті жертв репресій в Узбекистані, Національний день мови у Румунії та Молдові, День незалежності Киргизстану, у США – День адвоката, а в Італії відкриття Венеціанського міжнародного кінофестивалю.

Православна церква вшановує пам'ять мучеників Флора та Лавра.

День блогу

Ідея святкувати День блогу з'явилася у 2005 році. Ініціатори Дня закликають присвятити його знайомству із блогерами з різних країн. Для цього пропонується написати короткі рецензії про п'ять різних блогів і 31 серпня опублікувати ці записи у себе з посиланнями на авторські сторінки. Вважається, що найкраще цього дня писати про блоги, які розходяться зі сферою звичайних інтересів автора, його точкою зору та життєвою позицією, щоб і сам користувач, і відвідувачі його сторінки відкрили для себе щось нове.

Томатіна

В останній тиждень серпня в місті Буньоль на сході Іспанії, починається щорічний Томатний фестиваль, присвячений літу, що минає.

Як і всі іспанські фестивалі, він проходить зі святковими феєрверками, музикою, танцями та безкоштовними частуваннями. Але томатний фестиваль має й одну відмінну особливість, це кульмінація свята — томатна битва Томатіна, що відбувається на міській площі.

Історичне коріння цього незвичайного свята сягає за часів диктаторського правління Франко. За однією з версій, закидання один одного помідорами було символічним протестом його режиму. Але найімовірніше, подібний сенс томатним баталіям було надано пізніше, коли місцеве свято вже прославилося по всій Іспанії.

Перша помідорна битва зареєстрована в 1945 році, коли на святі закінчення літа в Буньолі, група молодих людей, з необережності або бажаючи потішитися, впустила велику фігуру одного з учасників параду, всередині якої і був сам учасник. Підвівшись, він не оцінив жарт і почав бійку, до якої швидко приєдналися його друзі. Сутичка відбувалася біля крамниць із овочами, і помідори одразу стали метальними снарядами. Поліція розігнала розбишак і змусила їх заплатити за зіпсовані овочі, але за рік вони зібралися там же і вже зі своїми помідорами.

Венеціанський міжнародний кінофестиваль

Венеціанський міжнародний кінофестиваль – один із найстаріших міжнародних кінофестивалів та важлива подія у світі кінематографу. Він проводиться щорічно восени на острові Лідо (Італія) і триває близько двох тижнів.

Фестиваль заснований у 1932 році за ініціативи італійського диктатора Беніто Муссоліні. Його історія переривалася двічі – у роки Другої світової війни та наприкінці 1960-х років, але ненадовго. Сьогодні Венеціанський кінофестиваль фактично визначає моду на кіно.

Іменини: Георгій, Григорій, Денис, Євген, Іван, Лев, Макар, Михайло, Уляна.

 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини