Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:51:11

27 серпня - цей день в Україні і світі

27.08.2022   09:11Агенцiя

ДЕНЬ 185 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 185 RUSSIAN AGRESSION

27 серпня у світі відзначають Міжнародну ніч кажанів, в Україні – День авіації і День сала, у Фінляндії – День природи, в Молдові - День незалежності, у Німеччині – Фестиваль "Довга ніч Музеїв" у Берліні, в Ірані – День фармацевта.

Православна церква вшановує пам'ять біблійного пророка Міхея. Сьогодні передсвято Успіння Пресвятої Богородиці, останній день Успенського посту.

День авіації України

Професійне свято цивільних авіаторів і працівників авіаційної промисловості та транспорту – День авіації – святкують в Україні в останню суботу серпня.

Його встановлено Указом президента України № 305/93 від 16 серпня 1993 року, "на підтримку ініціативи працівників авіаційної промисловості та транспорту України". 1996 року до цього закону було внесено доповнення про те, щоб вшановувати цього дня і військових авіаторів.

У 2007 році президент України Віктор Ющенко заснував для військових авіаторів власне свято — День Повітряних сил Збройних сил України, ухваливши святкувати його в першу неділю серпня.

Повітряний рух України охоплює 5 районів польотної інформації. Створено об'єднану цивільно-військову систему організації повітряного руху.

Міжнародна ніч кажанів

Мета свята – привернути увагу громадськості до проблем рукокрилих та їхньої охорони, а також розвінчати міфи навколо звірків, оскільки багато людей відчувають невиправданий забобонний страх, вважаючи їх вампірами.

Насправді кажани – дивовижні ссавці, які завдяки своїй будові опанували мистецтво польоту. Чотири довгі пальці сильно розвинених передніх кінцівок підтримують крило. Довгий вузький хвіст, що дорівнює довжині голови, також обтягнутий літальною перетинкою. Пальці задніх кінцівок із кігтями вільні від перетинки: ними кажани чіпляються за гілки та виступи, щоб повиснути вниз головою.

Тому, що кажани ведуть нічний спосіб життя, є пояснення. У них дуже слабкий зір, пристосований лише до темряви. Проте у них чудово розвинені нюх і слух, які допомагають полювати і орієнтуватися в просторі, а також унікальна здатність до ехолотування, яку крім них мають лише дельфіни.

Іменини: Олександр, Олексій, Аркадій, Василь, Володимир, Єва, Євдокія, Матвій, Микола, Семен, Федір.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини