Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:02:04

7 липня - цей день в Україні і світі

07.07.2022   20:15Агенцiя

7 липня у світі – Іван Купала, в Україні – День працівника природно-заповідної справи, а в Японії – фестиваль Табанату.

Православна церква святкує Різдво Іоанна Предтечі.

Іван Купала

Іван Купала чи Купайла — з найдавніших часів відоме як свято Сонця, зрілості літа та зеленого покосу. Люди оперізувалися перев'язами з квітів, на голову вдягали вінки з трав. Водили хороводи, співали пісні, за допомогою тертя сухих паличок добували "живий вогонь", розводили багаття, у середину яких ставили жердину із укріпленим на ньому палаючим колесом - символом Сонця.

Після переходу на новий стиль свято Івана Купала припадає на 7 липня, точніше у ніч на 7 липня. Деякі європейські країни відзначають Іванів день чи День святого Івана (подібний до Івана Купали) за старим стилем, у дні літнього сонцестояння.

День працівника природно-заповідної справи

Працівники заповідників допомагають зберегти біологічну різноманітність і ведуть активну боротьбу з екологічними катастрофами.

З метою підтримки природно-заповідної справи, 18 серпня 2009 року Президентом України, на підтримку ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, було встановлено професійне свято працівників природно-заповідної справи, яке відзначається щорічно 7 липня.

В Україні 5 біосферних заповідників; 19 природних заповідників; 49 національних природних парків; 3258 заказників; 3492 пам'ятки природи; 83 регіональні ландшафтні парки; 815 заповідних урочищ; 28 ботсадів; 13 зоопарків; 58 дендропарків; 576 пам'яток садово-паркового мистецтва.

Фестиваль Танабату у Японії

7 липня імператор з'являється на верхній веранді палацу Оміма, щоб написати елегантні вірші вака на листі паперового дерева кадзі і піднести вірші двом зіркам: принцу Альтаїру та принцесі Веге. За легендою, закохані зірки могли зустрітися, перейшовши Чумацький Шлях, лише раз на рік — цієї липневої ночі.

 

Іменини: Антон, Іван, Микита, Яків.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.