Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:34:26

6 липня - цей день в Україні і світі

06.07.2022   07:43Агенцiя

6 липня - Всесвітній день поцілунку, у Литві – День держави, День народження Далай-лами, у Казахстані – День столиці, День пам'яті Яна Гуса у Чехії. В Іспанії – Фестиваль Сен-Фермін у Памплоні.

Православна церква вшановує пам'ять святої мучениці Агрипини.

Так, цього дня, в 1785 році долар офіційно став національною валютою США, в 1885 вакцина проти сказу була вперше випробувана на людині, в 1957 познайомилися Джон Леннон і Пол Маккартні, а в 1994 на екрани кінотеатрів США вийшов фільм "Форест Гамп" режисера Роберта Земекіса.

Всесвітній день поцілунків

Авторство першого поцілунку не встановлено. Він не був винайдений як електрика або телефон. Він не був названий на ім'я людини, яка першим поєднала свої губи і відразу розтиснула їх з характерним звуком, залишивши відбиток на щоці подруги.

Втім, не так важливо, звідки походить слово, що означає цю дію. Набагато цікавіше дізнатися, чому виникла сама дія. Теорій існує безліч.

Чому люди цілуються? По-перше, тому що це прищеплено культурою. Майже в усьому світі люди, які опиняються в романтичній ситуації, відчувають неусвідомлену потребу цілуватися. Таке відчуття, що представники протилежної статі запрограмовані на поцілунок і лише на це чекають. Якщо ви це зрозумієте, то отримуватимете більше і самих поцілунків, і насолоди від них.

Встановлено, що поцілунок заспокоює нервову систему та запобігає стресам, допомагає схуднути, є відмінною профілактикою зморшок: він задіює близько 30 м'язів обличчя. Крім того, поцілунок розробляє легені, спричиняє активізацію діяльності цілої низки гормонів.

Психологи з Берлінського університету встановили, що три 20-секундні поцілунки зранку здатні підтримувати романтичний настрій цілий день, а тривалий поцілунок припиняє напад вегетосудинної дистонії. До речі, на думку тих учених, тривалість ідеального поцілунку — 3 хвилини.

 

Іменини: Агрипина, Олександр, Олексій, Антон, Артемій, Герман, Йосип, Петро, Святослав, Федір.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.