Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:50:51

29 червня - цей день в Україні і світі

29.06.2022   09:18Агенцiя

29 червня у світі відзначають Міжнародний день тропіків, Всесвітній день промислового дизайну і Всесвітній день проти відмови від свійських тварин.

У Нідерландах – День ветеранів, День незалежності на Сейшельських островах, у Непалі – День рису, в Еквадорі – День інженера. Ще сьогодні День народження вафельниці (вафлі вперше приготували в Греції в 1300-х роках).

День апостолів Петра й Павла у католиків. День святого Тихона – у православному календарі.

Міжнародний день тропіків

Міжнародний день тропіків – щорічно проводиться ООН із 2016 року з метою висвітлення проблем народів, які мешкають на території тропічної природної зони.

День пам'яті Винної битви

День пам'яті Винної битви – щорічний фестиваль вина проводиться в Іспанії, Венесуелі, Колумбії, Чилі, Коста-Ріці, Мальті, Перу та інших країнах.

 

Церковне свято

29 червня в православній церкві вшановується пам'ять святителя Тихона, єпископа Амафунтського, священномученика Тигрія, пресвітера, і мученика Євтропія, читця.

Західні християни відзначають День святих апостолів Петра та Павла – учнів Христа, які проповідували та розповсюджували вчення Євангелія в усьому світі.

Іменини: Єфрем, Костянтин, Михайло, Петро, Тихон.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей