Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:10:57

30 травня - цей день в Україні та світі

30.05.2022   08:19Агенцiя

30 травня – Всесвітній день боротьби з астмою та алергією, День жіночої емансипації та Міжнародний день обіймів вашої кішки.

У Польщі – День прийомного батьківства, у Хорватії – День держави та парламенту, в Іспанії – День Канарських островів, у Перу – Національний день картоплі, а в Нікарагуа – День матері.

Православні християни вшановують пам'ять апостола Андроніка та святої Іунії, праведного Іона Одеського. А у католиків – День святої Жанни д'Арк, святого Фернанда Кастильського.

Також у цей день у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

Всесвітній день боротьби проти астми та алергії

Статистика свідчить, що у світі понад 40% населення мають ті чи інші ознаки алергії. Однією з причин хвороби є величезне антигенне навантаження на організм через негативний вплив природних та техногенних дратівливих факторів. Алергічні захворювання найбільш поширені в мегаполісах - тут рівень захворюваності може досягати 60% від населення.

День жіночої емансипації

Емансипація жінок —надання жінкам рівноправності у суспільному, трудовому та сімейному житті. Вона передбачає право жінок на освіту, вибори до державних органів влади, право на працю та рівну зарплату з чоловіками.

За даними Heinrich-Böll-Stiftung, загальна ситуація у світі навіть зараз доволі сумна. Жінки часто працюють нарівні із чоловіками, але платять їм за це менше. Жінкам важче отримати керівні посади, зокрема й пробитися до державної влади, навіть на регіональному рівні. Крім того, у більшості країн світу досі вважається, що домашні справи та виховання дітей є обов'язком жінки, незалежно від того працює вона чи ні.

Міжнародний день обіймів вашої кішки

30 травня щорічно проводиться Міжнародний день обіймів вашої кішки. У цей день для всіх любителів цих тварин з'являється чудова нагода показати свою любов до чотирилапого домашнього улюбленця.

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини