Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:28:41

17 лютого - який день, свято та прикмети

17.02.2022   07:47Агенцiя

17 лютого Всесвітній день управління інформацією, день спонтанного прояву доброти, день людського духу, день антропології та європейський день кота.

У США – День суспільних наук і день переходу на цифрове телебачення, а у Лівії – День революції 17 лютого. За народним календарем Нікола Студений. Є й інші свята сьогодні, є прикмети цього дня, які розкажуть вам багато про що, а є речі, які робити не можна.

День спонтанного прояву доброти

Міжнародний День спонтанного прояву доброти – неофіційне свято, створене за ініціативою низки міжнародних благодійних організацій, на думку яких це свято має планетарне значення.

13 листопада 1998 року в Токіо відбулася перша конференція Світового руху за доброту. В цьому заході взяли участь Японія, Австралія, Велика Британія, США, Канада, Сінгапур і Таїланд. Вони й вирішили, що свято відзначатиметься 17 лютого. Пізніше до руху приєдналося багато європейських країн, зокрема й Україна.

Раніше в цей день заведено було дарувати квіти знайомим і незнайомим людям. Зробити компліменти хоча б трьом незнайомим людям. Вважається, що таким чином можна покращити їх настрій не лише на день, а й на цілий тиждень. А вони, у свою чергу, покращать його ще комусь.

Всесвітній день управління інформацією

Цей день святкують представники різних галузей і сфер життя суспільства, які відповідають за ефективність створення, розповсюдження, використання та видалення інформації спеціалізованої спрямованості, тобто використовуваної у певних сферах (охорона здоров'я, правопорядок, дипломатія, оборона, освіта). У кожній з таких сфер управління інформацією має свою специфіку, безпосередньо пов'язану із завданнями.

Не менш важливим у процесі управління інформацією є й кінцевий користувач, на якого загалом націлена величезна кількість інформації різного рівня. Він же (простий громадянин) сам є не лише "приймачем", а й джерелом певного роду інформації. У зв'язку з цим Всесвітній день управління інформацією є актуальним практично для кожної людини. І кожному з нас слід навчитися правильно управляти їй: аналізувати, "фільтрувати", зберігати, передавати, і, мабуть, не менш важливе – пояснити та навчити цьому своїх дітей.

 

Прикмети:

Іній на Миколу – до гарного врожаю;
Іній перед Миколою – вівси гарні будуть;
Ліс почорнів – до відлиги;
Гілки ялинки до низу згинаються – буде сніг, вгору піднято – до ясної погоди.

 

Іменини у Миколи, Андрія, Кирила, Георгія, Олександра, Юрія, Михайла, Олексія, Василя, Ганни, Дмитра, Сергія, Петра.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини