Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:29:27

4 лютого - який день, свято та прикмети

04.02.2022   08:07Агенцiя

4 лютого у світі відзначають День людського братерства та День боротьби проти раку.

У Пекіні (Китай) відбудеться відкриття XXIV зимових Олімпійських ігор, США святкують національний день сімейного супу, в Таїланді – фестиваль квітів, а в Шрі-Ланці – День незалежності. У церковному календарі – День пам'яті святого апостола Тимофія.

Всесвітній день боротьби проти раку

День боротьби проти раку – щорічний захід, який організовує Міжнародний протираковий союз з 2005 року з метою привернути увагу громадськості до глобальної проблеми раку, небезпеки та широкого розповсюдження онкологічних захворювань.

Міжнародний день людського братерства

У цей день у 2019 році під час зустрічі Папи Римського Франциска II та Верховного Імама Аль-Азхара Ахмада ат-Таєба був підписаний документ, названий "Людське братерство в ім'я миру у всьому світі і спільного життя".

Релігійні лідери у ньому наголосили, що істинна Віра сприяє гармонії як у внутрішньому, так і в навколишньому світі, повинна допомагати зближенню, а не стати причиною ворожнечі, ненависті, ба більше – насильства.

ООН звертає увагу світової громадськості й на те, що сучасність кидає людству нові виклики. Одним із них стала пандемія COVID-19. І знову усвідомлення того, що лише спільними зусиллями можна подолати цю загрозу, стає найважливішим кроком на шляху зближення та єднання.

Національний день сімейного супу

В американському календарі кулінарних свят є відповідний "привід" – Національний день сімейного супу, який відзначається щороку 4 лютого. Невідомо, хто його заснував, але всі погодяться, що таке свято потрібне.

Історія супу така ж стара, як і історія всієї кулінарії. Проте, суп як страва, яка стала буденною їжею, з'явився приблизно п'ять століть тому. Його виникненню передувала поява міцного посуду, в якому можна було зварити суп. У країнах із холодним кліматом, суп виник набагато раніше. Але ми говоримо про суп, а не про варіння, як спосіб приготування їжі з метою термічної обробки продуктів. Адже суп – це комплекс інгредієнтів, які створюють спільний смак і композицію.

Фестиваль квітів у Таїланді

Фестиваль квітів – одна з найкрасивіших та вражаючих подій Таїланду – проводиться щороку на півночі країни, у місті Чіангмай (Багато квітів). Свято починається в першу п'ятницю лютого і триває три дні.

Сучасні садівники демонструють на ньому свої таланти. Вулицями крокують чоловіки та діти, жінки, музиканти. Барвисті галасливі процесії розтікаються по всьому місту, через яке проносять сотні тисяч, якщо не мільйонів, найрізноманітніших квітів.

Церковне свято

4 лютого – День пам'яті святого апостола Тимофія, першого єпископа Ефеського і улюбленого учня апостола Павла.

Іменини: Анастасія, Гаврило, Юхим, Микола, Макар, Леонтій, Георгій, Тимофій, Йосип, Петро, Яків, Іван.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини