Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:52:56

Small talk: 6 найпоширеніших помилок

23.01.2022   17:48Агенцiя

Спілкування з незнайомими людьми може викликати незручні паузи та дискомфорт. Звісно, з усіма мати гарні стосунки неможливо, але навчитись правильно вести розмову, навіть про погоду, моду, книги, необхідно.

Легка й невимушена бесіда (small talk) є важливим фактором побудови кар’єри, вона допомагає покращити взаємини з босом і колегами, знайти союзників у колективі, друзів і впливових знайомих.

Аби ви могли вільно контактувати із незнайомцями, рекомендуємо спершу розібратись із тим, як робити точно не можна. Звертаємо увагу на найпоширеніші помилки, які люди допускають у small talk:

Думка, що ніхто з вами не хоче спілкуватись. Сором’язливість трохи ускладнює життя, заважає вільно проявляти себе. Але ви не одні, таких людей багато і це цілком нормально. Перестаньте нарешті думати, що ви нікому не цікаві у спілкуванні, адже це лише самонавіювання, яке нічим не підкріплене. Інша справа, якщо вмієте читати думки інших, але, на превеликий жаль, це неможливо. Тому гайда робити крок першими й розпочинати розмову. Цілком можливо, що незнайомець теж хоче поспілкуватись з вами, але через сором’язливість зробити це не може.

Допит співрозмовника. Намагаючись активно вести діалог, люди часто перегинають палицю і тоді звичайна й легка розмова перетворюється на допит співрозмовника. Так стається через хвилювання, боязнь незручних пауз, прагнення швидше сподобатись. Але, якщо ви не детектив або слідчий і вашим обов’язком не є допит підозрюваного, радимо притримати цікавість, бо вона налякає й відштовхне незнайомця. Замість питань на зразок: «Де ви живете?», «Наскільки це далеко/близько?», «Який ваш будинок/квартира?», «Чим займаєтесь?», «Чи подобається вам це?», «Наскільки подобається?», ставте одне, але конкретне.

Вибір невідповідної манери спілкування. Знайшовши контакт із незнайомцем, люди інколи забувають про манери і тоді легка й невимушена розмова перетворюється в незрозумілу балаканину. Щоб діалог мав шанс на продовження, рекомендуємо говорити доступніше та простіше, зважаючи на мовний бар’єр і вподобання співрозмовника. Наприклад, якщо ви спілкуєтесь різними мовами, треба сповільнити звичайний темп і чітко вимовляти слова. Якщо під час бесіди використовуєте сленг або професіоналізми, не забувайте їх пояснювати та, звісно, не переборщіть із кількістю.

Розсіяна увага. Не існує людей, яким приємно знаходитись із неуважним співбесідником, який під час розмови займається своїми справами. Це в будь-якому випадку свідчить про неповагу й відсутність зацікавлення. Тому якщо прийняли рішення поспілкуватись із незнайомцем, приділіть йому максимум уваги. Здаватиметься дивним, якщо ви паралельно будете з кимось листуватися, дивитись на підлогу, двері або на іншу людину. Не витрачайте марно чужий і свій час. Якщо бажання спілкуватись відсутнє – кажіть про це одразу, якщо ж маєте багато справ – перенесіть зустріч.

Обговорення спірних тем. Є теми, які піднімати під час першої зустрічі не варто, бо вони можуть викликати роздратування і злість у співрозмовника. Зокрема це ті, які пов’язані з релігією, політикою, грошима, здоров’ям. Теми невдалі через те, що кожен має свою позицію щодо них, яку буде сміливо й до останнього відстоювати. Тому радимо приберегти їх для обговорення на майбутнє, адже тоді ви краще знатимете співрозмовника. Для початку поговоріть про щось просте і близьке кожному. Наприклад, про мистецтво, погоду, подорожі тощо.

Втручання в чужу розмову. Не менш поширена помилка, яку допускають люди. Досить дивно буде, якщо ви увірветесь у розмову групи людей (двох або більше), які активно щось обговорюють. Велика ймовірність, що вони не готові прийняти нового співрозмовника і ваша поява їх лише обурить і збентежить. Тому рекомендуємо дочекатись закінчення бесіди незнайомців і тільки тоді підійти. Перед цим можете ще спробувати привернути їх увагу, і отримавши невербальне схвалення, вступити в бесіду.

Знаючи як робити точно не можна, small talk не принесе вам жодних неприємностей. Навпаки, допоможе заводити нові знайомства й приємно проводити час у будь-якому місці та у будь-якій ситуації.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини