Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:21:23

25 грудня - свято на Різдво Христового за Григоріанським календарем

25.12.2021   10:11Агенцiя

У ніч на 25 грудня католики та віряни частини православних церков святкують Різдво Христове.

Різдво відзначається 25 грудня в багатьох країнах світу. А у понеділок ввечері, 24 грудня, католики, частина протестантів і православних церков святкують Святвечір. 5.UA вирішив розповісти більше про традиції та символи цього свята.

Для католиків Різдво – одне з найголовніших свят у році. Тому існує величезна кількість обрядів і традицій, які важливо дотримуватися у цей день.

Готуватися до Різдва починають заздалегідь, ще за чотири тижні. Цей період називається Адвент і він включає дні покаяння, сповіді, причастя.

Католицький свято Різдва Христового має п'ять днів передсвята – з 20 по 24 грудня – і шість днів післясвята. 24 грудня в переддень Різдва Христового католики дотримуються особливо суворого посту. За традицією піст святвечора закінчується з появою на небі першої вечірньої зорі, після чого у всіх католицьких і протестантських храмах по всьому світу відбуваються урочисті різдвяні богослужіння, присутність на яких для католиків обов'язкова.

Під час меси згадуються старозавітні пророцтва і події, що відносяться до Різдва Спасителя.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.