Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 27 січня, 09:31:37

Смачні рецепти вихідного дня: пиріг із гарбузом та яблуками

21.11.2021   11:01Агенцiя

Восени обов’язково приготуйте пиріг із корисним гарбузом і соковитими яблуками. Легка структура такої випічки, її солодкий з приємною кислинкою смак не залишать байдужими навіть гурманів.

Гарбузовий пиріг із яблуками кислих сортів 

Саме кислі яблука надають такий випічці пікантної нотки. Якщо ви не знайдете плоди потрібних сортів, додайте в тісто ложку лимонного соку або трішки лимонної кислоти.

Що стосується використовуваних прянощів, то вибір за вами. Експериментуйте з улюбленими ароматами — ваніллю, корицею, мускатом. Однак не змішуйте все відразу — зробіть один домінантний акцент.

Аби приготувати пиріг із гарбузом та яблуками, вам знадобиться максимум 1 година. Але не дегустуйте страву відразу, як дістанете з духовки, — дайте випічці повністю охолонути.

Інгредієнти:

Для приготування 8–10 порцій пирога з гарбуза та яблук беремо:

  • очищений гарбуз — 300 г;
  • кислі яблука середнього розміру — 1–2 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукровий пісок — 150 г;
  • борошно — 300 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • вершкове масло — 120 г;
  • мелену корицю — 1 ч. л.;
  • цукрову пудру — 1 ст. л.

Покрокова інструкція:

  1. Вмикаємо духовку. Її потрібно розігріти до 180 °C.
  2. Миємо яблука та гарбуз, звільняємо їх від шкірки, серцевини.
  3. З’єднуємо 100 г м’якого (але не підігрітого!) масла з цукром. Розтираємо ці інгредієнти віничком. Їх потрібно перетворити на однорідну масу.
  4. Додаємо до масляно-цукрової суміші яйця. Перетворюємо все на однорідну білу масу.
  5. На великій тертушці натираємо яблука, гарбуз, злегка віджимаємо вологу. Кладемо подрібнені плоди в яєчно-масляну масу, перемішуємо ложкою або лопаткою.
  6. В окрему миску просіваємо борошно, розпушувач, корицю. Перемішуємо сухі інгредієнти. З’єднуємо їх з яєчно-масляно-плодовою масою, ретельно вимішуємо. За консистенцією тісто має стати схожим на густу сметану.
  7. Форму для випічки застилаємо пергаментом. Змащуємо його вершковим маслом, посипаємо борошном/панірувальними сухарями.
  8. Виливаємо в форму тісто, розрівнюємо його верх, відправляємо майбутній пиріг із гарбуза та яблук до духовки хвилин на 40–50. Готовність страви перевіряємо зубочисткою/шпажкою.
  9. Коли пиріг із яблуками та гарбузом спечеться, дістаємо його з духовки, даємо трохи охолонути й присипаємо цукровою пудрою. Коли страва повністю охолоне, розрізаємо її на порції, за бажання кожну прикрашаємо консервованими ягодами або збитими вершками.

джерело

Останні новини Чернігівщини

Приписне посвідчення: 17-річні чернігівці ставатимуть на військовий облік 16:18

Призов на строкову військову службу в Україні наразі не проводиться через воєнний стан, але ставати на облік до територіальних центрів комплектування все ж потрібно, зазначив на брифінгу Олег Гончарук 25 січня.

Поблизу Чернігова відкрили 30-метровий міст 16:14

Мешканці села Новий Білоус тепер зможуть зручніше діставатися до обласного центру.

За позовом прокурора до бюджету Коропської селищної ради надійде 150 тис. грн, сплачених за непоставлену техніку

За позовом прокурора до бюджету Коропської селищної ради надійде 150 тис. грн, сплачених за непоставлену техніку 15:53

Сосницьким районним судом задоволено позов прокурора про стягнення з двох фізичних осіб у солідарному порядку на користь Коропської селищної ради Новгород-Сіверського району 150 тис. грн завданих збитків.

Агровиробництво Чернігівщини знизилось на чверть

Агровиробництво Чернігівщини знизилось на чверть 15:50

Аграрії Чернігівської області попри значні виклики та втрати від війни достойно пройшли надважкий минулий рік.

Олена Костевич завоювала золото на міжнародного турніру H&N Cup з кульової стрільби 15:46

Чернігівська спортсменка Олена Костевич зійшла на найвищу сходинку п’єдесталу міжнародного турніру H&N Cup з кульової стрільби, що проходить у німецькому Мюнхені.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини