Смачні рецепти вихідного дня: сирна запіканка з фруктами
Сирна запіканка з бананом — це повноцінний ситний сніданок. І він не набридне, особливо, якщо час від часу додавати в страву улюблені фрукти: яблука, груші тощо.

Запіканка з сиру і бананів
Цю страву ви приготуєте лише за 40–50 хвилин. Можете зробити це увечері, до ранку вона охолоне, настоїться і стане ще смачнішою. Якщо забажаєте, таку запіканку з сиру і бананів можна «кастомізувати» за допомогою улюблених прянощів.
Інгредієнти:
Щоб приготувати страву, яку можна буде поділити на 8 великих порцій, беремо:
сир (жирність — на ваш розсуд) — 400 г;
яйце — 1 шт.;
мед — 2 ст. л.;
банан — 2 шт.;
борошно — 2,5–3 ст. л.;
ванілін — 1 пакетик;
цукрову пудру — 1–1,5 ст. л.;
рослинну олію — щоб змастити форму для випікання.
Покрокова інструкція:
Вмикаємо духовку. Вона має розігрітися до 180 °C.
У миску викладаємо сир, додаємо ванілін, мед, яйце, все добре вимішуємо руками або за допомогою міксера. В отриману масу вводимо пшеничне борошно. Ретельно перемішуємо інгредієнти майбутньої запіканки.
Чистимо банани. Ріжемо їх на кружечки однакового розміру.
Змащуємо форму для випікання маслом, викладаємо шматочки бананів, зверху заливаємо їх тістом, розрівнюємо його поверхню.
Відправляємо майбутню запіканку з сиру та бананів у духовку на пів години. Дістаємо готову їжу, даємо їй охолонути, прикрашаємо зверху цукровою пудрою.
Запіканка з яблуком і бананом
У цьому варіанті страви смаки фруктів будуть тільки вгадуватися, адже ми їх подрібнимо, що додасть структурі тіста додаткову соковитість. Увесь процес приготування запіканки триватиме десь 50 хвилин.
Інгредієнти:
Щоб зробити страву, яку можна буде поділити на 7–8 порцій, знадобляться:
сир — 0,4 кг;
банан і яблуко — по 1 шт.;
цукор — 3 ст. л. без гірки;
манка — 2 ст. л.;
яйця — 3 шт.;
ванілін — за смаком;
цукрова пудра або цілі ягоди з варення — для прикрашання.
Покрокова інструкція:
У глибокій мисці з’єднуємо яйця з цукром, ваніліном, сиром і бананом. Збиваємо всі продукти занурювальним блендером до однорідності.
Додаємо в отриману масу манку, перемішуємо.
З яблука зрізаємо шкірку, видаляємо серцевину фрукта. Потім пропускаємо його через крупну тертушку, вводимо в сирну масу, розмішуємо.
Форму для випікання застилаємо пергаментом, виливаємо на нього тісто й ставимо в розігріту до 180 °C духовку на 30–40 хвилин.
Дістаємо готову страву, даємо їй охолонути, прикрашаємо на свій смак. Подається така сирна запіканка з бананом і яблуком до кави, чаю, компоту.
Смачного!
Останні новини Чернігівщини
Для музичних шкіл області надійшли нові підручники 11:54
У межах загальнонаціонального проєкту з оновлення навчально-методичної бази мистецької освіти Чернігівський фаховий музичний коледж ім. Л. М. Ревуцького як обласний методичний центр серед закладів мистецької освіти Чернігівщини отримав партію з майже 1000 примірників нових навчальних видань. Усі підручники найближчим часом будуть розподілені між мистецькими школами області.
Переплатили 480 тис. грн під час укладення договору про надання послуг з підключення до мережі «Інтернет» – повідомлено про підозру посадовій особі селищної ради 11:31
За процесуального керівництва Козелецької окружної прокуратури повідомлено про підозру завідувача сектору публічних закупівель виконавчого комітету однієї з селищних рад Чернігівського району у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам територіальної громади (ч. 2 ст. 367 КК України).
Чернігівщина долучається до інвентаризації потенційного майна для проживання ВПО 10:26
Мова про створення інформаційно-аналітичної системи, яка міститиме інформацію про всі об’єкти нерухомості в Україні, придатні для проживання внутрішньо переміщених осіб.
«Діалог влади та бізнесу»: майже половина підприємців Чернігівщини перебуває на спрощеній системі оподаткування 09:45
Днями на черговій онлайн-зустрічі «Діалог влади та бізнесу» йшлося про спрощену систему оподаткування, а також види та ставки податків.