Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:06:30

1 листопада - свята, прикмети та іменинники

01.11.2021   08:00Агенцiя

1 листопада у світі - день ворожіння на кавовій гущі, день вегана, у Болгарії день народних будителів, день мертвих у Мексиці, у католиків день усіх святих, а православні – вшановують пам'ять преподобного Іоанна Рильського. У народному календарі проводи осені.

календар

календар

1 листопада відзначають День ворожіння на кавовій гущі. Зацікавленість людей езотерикою та різним ворожінням народили і таке свято. Тим паче, дізнатися про долю завдяки маленьким кавовим зерняткам – вельми цікаво, це можна зробити вдома, самостійно і без особливих витрат. Отже, ворожіння на кавовій гущі – один із найпоширеніших проявів побутового окультизму. Його сенс полягає у вивченні форми кавової гущі, що залишається у чашці після того, як каву випили.

Міжнародний день вегана
- свято, що з'явилося 1 листопада 1994 року, коли веганська спільнота відзначала своє 50-річчя. Слово веган було утворено Дональдом Вотсоном з перших трьох та останніх двох букв англійського слова "vegetarian". Вегани – це суворі вегетаріанці, які не тільки виключають зі свого раціону м'ясо та рибу, а й будь-які інші продукти тваринного походження – яйця, молоко, мед тощо. Вегани не носять одяг зі шкіри, хутра, вовни та шовку і не користуються продуктами, що тестувалися на тваринах.

Щороку 1 листопада у Болгарії відзначається День народних будителів. Свято ще відоме як День лідерів Відродження. Будителями у Болгарії називають активних діячів національного та культурного відродження початку та середини 19 століття, коли країна ще перебувала під османським пануванням. Вони були здебільшого простими вчителями та духовниками, але своїм подвижництвом вони зуміли задати поштовх до зростання національної самосвідомості. Завдяки їхнім зусиллям у Болгарії з'явився театр, стали розвиватися сучасні літературні жанри, набула розвитку наукова справа.

Два перші листопадові дні в католицькій церкві присвячені пам'яті померлих: 1 листопада День усіх святих (All Saints' Day) і 2 листопада День поминання померлих (All Souls' Day) слідують один за одним.

1 листопада православні відзначають перенесення мощей преподобного Іоанна Рильського — святого, шанованого як покровителя болгарського народу. В Іванів день проводжали осінь і зустрічали зиму. З цього часу розпочиналися справжні морози. "Хто в листопаді не мерзне, тому і в хрещенську холоднечу не замерзнути", - говорили в народі. Спостерігали також за погодою: якщо йшов сніг і було холодно, то й весну слід було чекати пізню та холодну; якщо траплялася відлига – наступна весна обіцяла бути теплою.

Іменини: Дмитро, Іван, Леонтій, Михайло, Микола, Павло, Петро, Сергій, Фелікс

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини