Смачні рецепти вихідного дня: осінній пиріг з яблуками
Осіння пора — час смачної та ароматної випічки. Пропонуємо вам освоїти приготування соковитого яблучного пирога з додаванням гарбуза.
Осінній пиріг з яблуками — рецепт «швидкої» випічки
Знаєте, чому з приходом осені господині відразу згадують про випічку з яблуками?
Відповідь очевидна: саме нині достигають плоди зі щільнішою структурою, тож приготовані з їх використанням вироби з тіста виходять вельми ароматними, апетитними та соковитими.
Не згайте і ви можливості потішити себе й близьких — зробіть ароматний осінній пиріг з гарбузом і яблуками.
Осінній яблучно-гарбузовий пиріг
Аби цей осінній пиріг вийшов таким, як потрібно, слід вибрати відповідний гарбуз. Звертайте увагу на плоди солодких сортів із щільним м’якушем. Іноді гарбуз ріжуть на кубики середнього розміру, запікають їх в духовці й лише потім включають у процес приготування осіннього пирога. Ми підемо простішим шляхом: скористаємося тертушкою.
З наведеної нижче кількості продуктів вийде 8 порцій осіннього яблучно-гарбузового пирога. На його приготування піде не більше 1 години.
Інгредієнти:
- яблука — 3 шт.;
- м’якуш гарбуза (без насіння, очищений від шкірки) — 200–250 г;
- яйця — 3 шт.;
- борошно — 1 склянка;
- цукор — 1 склянка;
- сода — 1 ч. л. (без гірки);
- цукрова пудра — 3–4 ст. л.
Покрокова інструкція:

- Яблука вимити, за бажання очистити від шкірки. Видалити з фруктів серцевину, нарізати їх часточками. М’якуш гарбуза натерти на крупній тертушці.
- Дно форми для випікання покрити пергаментом. Рівним шаром викласти на нього гарбуз і яблука.
- Охолоджені яйця розділити на жовтки та білки. Останні збити міксером. Порціями ввести до них цукор. Збити до утворення піків.
- До білків і цукру, акуратно розмішуючи лопаткою, порційно всипати борошно. Тісто має бути однорідним, без грудочок.
- Розтерти жовтки до однорідності. Ввести їх в тісто, додати гашену соду, гарненько вимішати.
- Залити подрібнені яблука й м’якуш гарбуза рідким тістом, розрівняти його поверхню та відправити на 25–35 хвилин в духовку, розігріту до 180 °C.
- Готовність випічки перевірити зубочисткою. Якщо тісто до неї не пристає, значить осінній сезонний пиріг з яблуками готовий. Залишилося вийняти його з форми, а коли він охолоне, посипати цукровою пудрою, нарізати та подати до чаю.
Сподіваємося цей осінній яблучно-гарбузовий пиріг сподобається вам та вашим близьким і, звісно ж, смачного!
Останні новини Чернігівщини
Екологічне виховання – шлях до збереження природи для майбутніх поколінь: брифінг у Чернігівський ОВА 15:28
Екологічне виховання – один із важливих напрямів діяльності Департаменту екології та природних ресурсів ОДА. Про це сьогодні розповіла заступниця директора Департаменту Віталіна Синіговець на брифінгу в медіацентрі ОВА.
Шукала легкого заробітку в Інтернеті та втратила майже 73 тисячі гривень: поліція Чернігівщини застерігає громадян від шахрайських схем 15:24
Поліція закликає громадян не довіряти заманливим оголошенням в інтернеті про «легкий заробіток»: ставити «лайки» та викупати віртуальний товар, «дивитися відео і заробляти» тощо.
У Ніжині запрацював третій на Чернігівщині офіс «Зроблено в Україні» 15:19
Відкрили його сьогодні на базі місцевої філії Чернігівського обласного центру зайнятості.
«Гроші ходять за людиною»: у Комарівській громаді реалізується експериментальний соціальний проєкт 15:12
Заступниця голови ОДА Жанна Шерстюк учора, 11 листопада, перебувала з робочим візитом у Комарівській громаді Ніжинського району.
У січні-жовтні 2025 року на Чернігівщині сплачено 34,7 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску 10:50
До бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків у січні-жовтні 2025 року сплачено 22 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів.
