Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 25 червня, 14:49:40

Смачні рецепти вихідного дня: осінній пиріг з яблуками

24.10.2021   13:21Агенцiя

Осіння пора — час смачної та ароматної випічки. Пропонуємо вам освоїти приготування соковитого яблучного пирога з додаванням гарбуза.

Осінній пиріг з яблуками — рецепт «швидкої» випічки

Знаєте, чому з приходом осені господині відразу згадують про випічку з яблуками?

Відповідь очевидна: саме нині достигають плоди зі щільнішою структурою, тож приготовані з їх використанням вироби з тіста виходять вельми ароматними, апетитними та соковитими.

Не згайте і ви можливості потішити себе й близьких — зробіть ароматний осінній пиріг з гарбузом і яблуками.

 

Осінній яблучно-гарбузовий пиріг

 osinnij-pyrig-z-yablukamy

Аби цей осінній пиріг вийшов таким, як потрібно, слід вибрати відповідний гарбуз. Звертайте увагу на плоди солодких сортів із щільним м’якушем. Іноді гарбуз ріжуть на кубики середнього розміру, запікають їх в духовці й лише потім включають у процес приготування осіннього пирога. Ми підемо простішим шляхом: скористаємося тертушкою.

З наведеної нижче кількості продуктів вийде 8 порцій осіннього яблучно-гарбузового пирога. На його приготування піде не більше 1 години.

Інгредієнти:

  • яблука — 3 шт.;
  • м’якуш гарбуза (без насіння, очищений від шкірки) — 200–250 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • борошно — 1 склянка;
  • цукор — 1 склянка;
  • сода — 1 ч. л. (без гірки);
  • цукрова пудра — 3–4 ст. л.

Покрокова інструкція:

 osinnij-pyrig-z-yablukamy

  1. Яблука вимити, за бажання очистити від шкірки. Видалити з фруктів серцевину, нарізати їх часточками. М’якуш гарбуза натерти на крупній тертушці.
  2. Дно форми для випікання покрити пергаментом. Рівним шаром викласти на нього гарбуз і яблука.
  3. Охолоджені яйця розділити на жовтки та білки. Останні збити міксером. Порціями ввести до них цукор. Збити до утворення піків.
  4. До білків і цукру, акуратно розмішуючи лопаткою, порційно всипати борошно. Тісто має бути однорідним, без грудочок.
  5. Розтерти жовтки до однорідності. Ввести їх в тісто, додати гашену соду, гарненько вимішати.
  6. Залити подрібнені яблука й м’якуш гарбуза рідким тістом, розрівняти його поверхню та відправити на 25–35 хвилин в духовку, розігріту до 180 °C.
  7. Готовність випічки перевірити зубочисткою. Якщо тісто до неї не пристає, значить осінній сезонний пиріг з яблуками готовий. Залишилося вийняти його з форми, а коли він охолоне, посипати цукровою пудрою, нарізати та подати до чаю.

Сподіваємося цей осінній яблучно-гарбузовий пиріг сподобається вам та вашим близьким і, звісно ж, смачного!

Останні новини Чернігівщини

По 6 годин без електрики: жителів Чернігівщини попереджають про триваліші відключення 14:37

Від 24 червня на Чернігівщині НЕК "Укренерго" ввело більші норми обмежень електропостачання. Відповідно графіки погодинних відключень стали частішими.

На Чернігівщині пошкоджено 68 об'єктів медзакладів та 8 зруйновано вщент

На Чернігівщині пошкоджено 68 об'єктів медзакладів та 8 зруйновано вщент 14:25

За час повномасштабної війни, розв’язаної росією, чимало обʼєктів української медичної інфраструктури пошкоджено або зруйновано вщент ворогом. Йдеться про лікарні, амбулаторії, пологові, поліклініки тощо.

Концерт хору ім. Бортнянського до свята Трійці 14:12

У день великого християнського свята, 23 червня 2024 року, концертну програму “До Дня Святої Трійці” представив Академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру.

Світ неперевершених дитячих суконь від Тетяни Клименко 12:20

Її сукні для дівчаток - це симбіоз унікальності, вишуканості, краси, зручності та високої якості.

Чернігівський спортсмен здобув бронзу на чемпіонаті Європи з плавання 12:15

Представник Чернігівської області Арсеній Ковальов виборов бронзову нагороду на чемпіонаті Європи з плавання та встановив новий рекорд України в комбінованій естафеті 4х100 м серед чоловіків.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини