Смачні рецепти вихідного дня: готуємо турецький бурек
Бурек — це ситний пиріг родом з Туреччини. Існує безліч способів його приготування, деякі навіть передаються з покоління в покоління.
Готується пиріг з тіста філо або хорошого листкового тіста і найрізноманитнишої начинки. Пропонуємо вам смачні і ситні рецепти приготування традиційного турецького пирога.
Бурек з сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти: 200 г м'якого сиру, 120 г твердого сиру, 20 г зеленої цибулі, 10 г кропу, 400 г листкового дріжджового тіста, 0,5 ч. л. суміш спецій, 1 яйце, 2 зуб. часнику
Для початку підготуйте інгредієнти. Тісто слід заздалегідь дістати і розморозити. За цей час зробіть начинку: в невеликої ємності з'єднайте тертий твердий сир, м'який сир, подрібнені часник, зелень і суміш спецій. Ретельно перемішайте масу.
Коли тісто буде готове для роботи, розділіть його на 4 довгі пластини. Кожну з них тонко розкачайте. Тоді тісто добре підніметься при випічці. Потім викладіть по довжині начинку і загорніть рулетиком. Добре закріпіть краї, щоб начинка не вийшла в процесі приготування. Виконайте процедуру з іншим тістом. Візьміть круглу форму для випічки і викладіть рулетики, щільно притискаючи один до одного. Змастіть бурек злегка збитим яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 20 хвилин. Потім зменшіть температуру і готуйте ще 20 хвилин.
Перекладіть пиріг на тарілку, трохи остудіть і подавайте до столу.
Традиційний турецький бурек — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
300 мл кип'яченої води, 500 г пшеничного борошна, 1 ч. л. солі, 6 ст. л. оливкової олії, 0,5 ч. л. соди
Для начинки вам знадобляться: 1 ч. л. сухої аджики, 3 гол. ріпчастої цибулі, 1 яйце, 600 г баранячого фаршу, дрібка солі
Готуємо начинку. Додайте у фарш суху аджику, сіль, подрібнену цибулю і ретельно перемішайте масу. Фарш повинен стати однорідним.
Готуємо тісто. Для цього розчиніть трохи солі в теплій воді. Вилийте її в просіяне борошно. Додайте олію, соду і замісити тісто. Сформуйте шар і добре відбийте об стіл. Воно повинно стати пластичним і еластичним. Потім розділіть тісто на 6 частин. Скачайте їх в кульки, перекладіть в тарілку і накрийте плівкою. Відправте в холодильник на півтори години.
Потім перекладіть на робочу поверхню і розкачайте. Добре витягніть тісто, щоб воно було тонким. Викладіть фарш і сформуйте довгу ковбаску. Потім закрутіть спіралькою і виконайте цю процедуру з іншим тістом. Викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і змастіть злегка збитим яйцем. Відправте бурек в духовку при 220 градусах на 1 годину. Потім злегка збризніть його водою і накрийте рушником на 20 хвилин.
Смачного!
Останні новини Чернігівщини
«Розумовські зустрічі»: вперше за участі глави роду Розумовських 13:32
«Розумовські зустрічі» – це зустріч ліриків і фізиків», де поєднуються гуманітарні та технологічні підходи, створюючи особливих дух конференції.
“Барвиста Україна” “Сіверських клейнодів” 12:56
Культура українського народу багатогранна і розмаїта. Кожен регіон має свої звичаї, своє звучання, свою душу. А, разом з тим, українська культура — єдине ціле, в якому різнобарв’я мистецьких традицій складається в єдину картину — в те, що зветься “Барвиста Україна”.
Поліція розслідує обставини ДТП за участю неповнолітніх у Прилуках 12:50
30 листопада близько 18:30 до поліції надійшло повідомлення про ДТП у Прилуках. Поліцейські встановили, що 14-річний хлопець, керуючи автомобілем «Porsche Cayenne», допустив зіткнення з вантажним автомобілем, що перебував на проїзній частині дороги.
Поліція затримала водія, який спричинив смертельну ДТП у Ніжині 12:45
Ніжинські поліцейські затримали водія легковика, який допустив наїзд на двох жінок-пішоходів на пішохідному переході в Ніжині. Внаслідок ДТП одна жінка загинула, а друга зазнала травм.
Інженера з технічного нагляду підозрюють у службовій недбалості зі збитками понад 300 тис. грн 12:41
За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).