Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:53:15

6 жовтня - який день, свято та прикмети?

06.10.2021   07:57Агенцiя

Цього дня світ відзначає День любителів часнику, День висіння на люстрі, Всесвітній день охорони місць проживання, Всесвітній день церебрального паралічу.

календар

календар

Що відзначають у світі

У США - День помаранчевого вина, День тренера, День "Прийди і візьми це", День подяки великим розмірам, Німецько-американський день, День локшини, День борсука, День Божевільного Капелюшника, у Казахстані - День аудитора і бухгалтера, в Шрі-Ланці - День вчителя, у Туркменістані - День поминання, на Кубі - День жертв державного тероризму, в Єгипті - День Збройних сил, у Білорусі - День архівіста, в Угорщині - День пам'яті жертв Арада, у Словаччині - День жертв Дукельського перевалу.

День охорони місць проживання
або Всесвітній день середовища проживання, відзначають у всьому світі сьогодні шостого жовтня. Це свято було затверджено у 1979 році в рамках Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі.

Православна церква 6 жовтня вшановує пам'ять мучениці Іраїди. Також у цей день моляться Іоанну Хрестителю і просять його про милість. Іоанн відомий під ім'ям Предтечі та є пророком, який передбачив появу Христа й хрестив його у водах Йордану.

Прикмети цього дня:

- мало грибів - зима буде суворою;
- чути крики гусей, що летять на південь дуже високо, - скоро настануть зимові холоди;
- кішка вмивається лівою лапкою - до поганої погоди, правою - до хорошої.

Іменини у Андрія, Івана, Інокентія, Іраїди, Петра, Поліксенії, Артура і Брунона.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.