Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 12:13:22

27 вересня - який сьогодні день?

27.09.2021   07:52Агенцiя

27 вересня-270-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 95 днів. У XX і XXI століттях цей день відповідає 14 вересня Юліанського календаря.

Цього дня світ відзначає Всесвітній День туризму, День чеського пива, День народження пошукової системи Google, День подарунків світу, Всесвітній день річок, Міжнародний день глухих.

В Україні - День туризму, День машинобудівника, День вихователя і всіх дошкільних працівників, у США - День матері Золотої зірки, День шоколадного молока, День яловичої тушонки, День «роздави банку», в Канаді - День без виправдань, у Казахстані - День праці, в Монголії - День телебачення, у Киргизстані - День донора крові, в Туркменістані - День Незалежності, у Словаччині - День залізничника, в Мексиці - День закінчення війни за незалежність, у Бельгії - День Французького співтовариства, в Ефіопії - свято Мескельського Хреста.

Православна церква 27 вересня святкує Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Також день називають «Вирій», «Треті Осенини», «Ставрів день».

Що сьогодні не можна робити


Не варто укладати шлюб-він буде недовгим. Не можна лаятися і шкодити людям. Слід дотримуватися суворого посту: не можна їсти м'ясо і молочні продукти. Небажано ходити в ліс.

Прикмети на 27 вересня    

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- дме північний вітер - наступне літо буде теплим;
- заморозки - до ранньої зими;
- ясно і тепло - холоди настануть нескоро;
- різко похолодало - весна буде ранньою.

27 вересня іменини у Івана, Вінцента, Даміанта і Косми.
 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини