Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:16:44

Смачні рецепти вихідного дня: хачапурі по-мегрельськи

26.09.2021   16:59Агенцiя

Перлина грузинської кухні — хачапурі по-мегрельськи. Ситний корж з апетитною рум’яною скоринкою та сиром всередині стане повноцінним сніданком або вечерею.

 

Хачапурі по-мегрельськи: грузинський рецепт

Страви кавказької кухні не можуть набриднути. Адже з простих інгредієнтів місцеві кулінари створюють справжні шедеври. Пропонуємо і вам спробувати освоїти приготування їжі за кавказькими рецептами.

Смачна, ситна та дуже ароматна їжа

Домашні хачапурі, приготовані за старовинним грузинським рецептом, — смачна, поживна та дуже ароматна їжа. У різних куточках країни використовують відмінні одна від одної покрокові інструкції, тому й зовнішній вигляд страви щораз інший. Хачапурі можуть бути закритими коржами, човниками, пиріжками в формі півмісяця, квадратними конвертиками. Ми спробуємо зробити один з популярних видів цієї їжі — мегрулі (мегрельські).

Готують хачапурі по-мегрельськи з м’ясом, червоною рибою, але класикою залишається начинка з сиру. Господині придумали класти згаданий харчовий продукт не лише в середину коржа, а й посипати ним страву зверху. В результаті на ній утворюється рум’яна сирна скоринка.

Готуємо апетитні мегрулі hachapuri-po-megrelsky-tradytsijnyj-retsept

Трохи відійдемо від класичного рецепта, взявши замість імеретинського сиру доступніші сулугуні та адигейський. Смак готової їжі це не зіпсує. Крім того, використаємо ще й твердий сир. Ви можете купити будь-який з наявних в асортименті торгових центрів мережі METRO. Головне, щоб придбаний твердий сир добре плавився.

Приготування страви триватиме близько 3 годин. Для хачапурі по-мегрельськи швидкий рецепт неможливий, оскільки тісто на дріжджах має підійти. Але не переживайте: на ваші активні дії піде максимум хвилин 30–40. З наведеної нижче кількості продуктів вийде 2 великі порції хачапурі по-мегрельськи.

Інгредієнти:

Отже, щоб зробити хачапурі по-мегрельськи, підготуємо:

  • молоко — 125 мл;
  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 300 г;
  • сухі дріжджі — 6 г;
  • вершкове масло — 20 г;
  • цукор — щіпку;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • твердий сир, адигейський, сулугуні — по 150 г.

Покрокова інструкція:

 hachapuri-po-megrelsky-tradytsijnyj-retsept

  1. Спочатку необхідно нагріти молоко з вершковим маслом. Зачекати, поки останнє не розплавиться. У тісто, яке замішуватимете, потрібно вводити тепле (!) молоко.
  2. У миску просіяти борошно, додати дріжджі, сіль, цукор, розмішати всі інгредієнти.
  3. Зробити з сухої маси «кратер», розбити в нього 1 яйце, влити молоко, замісити тісто. Воно має бути м’яким і еластичним, проте не липнути до рук. За потреби потроху додавайте борошно, але не перестарайтеся, інакше тісто стане важким і грубим. Домігшись належної консистенції основи страви, накрити миску рушником. Відставити її десь на 2 години, щоб тісто підійшло.
  4. Натерти сири, перемішати їх, пам’ятаючи про те, що невелику частину суміші потрібно залишити на посипання хачапурі по-мегрельськи.
  5. Обім’яти тісто, розділити на 2 частини. З однієї розкачати корж. Викласти на його середину половину сирної маси.
  6. Краї коржа зібрати в вузлик і защипнути, як у хінкалі. Перевернути майбутній хачапурі защіпкою вниз. Знову розкачати (робіть це акуратно, щоб тісто не порвалося) в корж. В аналогічний спосіб зробити другий хачапурі.
  7. Верх кожного коржа посипати відкладеним сиром, змастити другим яйцем.
  8. Поставити страву у розігріту до 220–230 °C духовку хвилин на 10.
  9. Коли на хачапурі по-мегрельськи утвориться апетитна рум’яна скоринка, дістати їх і відразу подати до столу.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини