Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 липня, 22:18:57

Рецепт дня. Смачного!

11.11.2011   12:05Агенцiя

Чизкейк с необычайно нежным сливочно-шоколадным вкусом

Для основы (на 10-12 порций): 175 г печенья, 100 г растопленного сливочного масла

Для чизкейка: 150 г горького шоколада, наломанного кубиками, 700 г сливочного сыра жирностью 30% (можно заменить творогом) , комнатной температуры, 1 стакан сахара, 1/8 ч. л соли, 3 яйца, 1 стакан (250 мл) сметаны, 1 ч. л. ванильной эссенции

Разъемная форма диаметром 22 – 24 см, обильно смазанная растопленным сливочным маслом

1. Для основы. Печенье (у меня было со вкусом шоколада, но можно обычное) растолочь в мелкую крошку, смешать с растопленным сливочным маслом и вымесить в однородную массу. Выложить этой массой дно и бортик (3-4 см в высоту) формы для выпечки и отправить в холодильник примерно на 30 – 60 минут.

2. Духовку разогреть до 150 градусов. Шоколад растопить в кастрюльке на водяной бане, снять с огня и остудить.

3. В чаше миксера на низкой скорости взбить сливочный сыр в мягкую гладкую массу. Добавить сахар, соль и взбить в гладкую смесь. (Долго не взбивать!)

4. По одному добавлять яйца, взбивая на низкой скорости. Добавить сметану, ванильную эссенцию и взбить все в гладкую смесь. Полтора стакана смеси выложить в среднюю миску и постепенно добавлять растопленный шоколад, соединяя его с сырной массой. (Делать это надо очень аккуратно, избегая энергичного вымешивания, иначе смесь, вместо того чтобы быть легкой и воздушной, станет тяжелой и забитой!)

5. Вынуть форму из холодильника и вылить в нее светлую сырную смесь. Столовой ложкой выливать шоколадную смесь поверх светлой, затем черенком ложки сделать разводы, создавая видимость мраморной поверхности.

6. Поставить чизкейк в духовку и выпекать примерно 1 час 15 минут. Кейк готов, когда в центре он еще слегка подрагивает и не плотный, но и не слишком жидкий. Верх выглядит слегка подсушенным. Выключить духовку, приоткрыть дверцу и дать чизкейку полностью остыть в духовке.
Когда он остынет, обернуть форму фольгой и поставить в холодильник на ночь.

i-lara.livejournal.com

Останні новини Чернігівщини

Інформація щодо захворювання на коронавірусну інфекцію в області

Інформація щодо захворювання на коронавірусну інфекцію в області 14:22

За даними Управління охорони здоров’я на 11 годину 4 липня в області зафіксовано 11 нових випадків COVID-19. З них п'ять виявлено у Варвинському районі, по одному в Сновському та Носівському районах, по два у Прилуках та Чернігові.

100 років виповнилось Сосницькому краєзнавчому музею

100 років виповнилось Сосницькому краєзнавчому музею 13:58

Будинок в якому зараз знаходиться Сосницький краєзнавчий музей ім. Ю.С.Виноградського, був побудований лікарем Щербаковим у 1870 році. З 1890 року належав князю Волконському. В 1899 році він був капітально відремонтований, про що свідчать дата на металевій прикрасі при вході у будинок. Останнім кому належав будинок – це був лікар П.В.Ольденборгер.

Ключі від нових гуртожитків вручили танкістам Сіверської бригади. ФОТОрепортаж

Ключі від нових гуртожитків вручили танкістам Сіверської бригади. ФОТОрепортаж 13:21

В оперативному командуванні «Північ» офіційно відкрили дві казарми поліпшеного планування для військовослужбовців контрактної служби.

Двох осіб затримано за угон таксі

Двох осіб затримано за угон таксі 13:00

Під процесуальним керівництвом Прилуцької місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом.

Цьогоріч у Сосницькій громаді грошей на бюджет участі немає

Цьогоріч у Сосницькій громаді грошей на бюджет участі немає 12:10

У Сосницькій громаді обрали переможців Громадського бюджету. Утім їх проєкти реалізовуватись в 2020 році не будуть.