Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:32:27

20 серпня - Всесвітній день ліні

20.08.2021   10:05Агенцiя

Понад 30 років тому, у 1985 році, в колумбійському місті Ітагуі придумали чудове свято — Всесвітній день ліні.

календар

календар

У цей день всі жителі мають право на повноцінний вихідний, щоб полінуватися від душі. Частина з них вважає за краще робити це пасивно – просто відпочивати вдома і навіть не вставати з ліжка.

Інші ж обирають неробство активне – дружно виносять лежаки і шезлонги в парки і сквери, беруть з собою смачну їжу для перекусів на природі і пасивно спостерігають за тим, що відбувається навколо.

Жителі південно-американської держави навіть придумали своєрідний девіз: "За право на лінь".

Дуже швидко цю ідею запозичили інші держави. Головне в цей день нічого не робити, але таку розкіш можуть собі дозволити тільки люди непрацюючі або відпочиваючі.

Наприклад, у Чорногорії проводять змагання, в яких перемагає той, хто довше пролежить. Можна пити, їсти, розмовляти, головне розслабитися і нічого не робити. Адже це, по суті, те, що багато хто робить на робочому місці. Ну, хоч іноді й не з нагоди свята. Вважається, що це погано, хоча, на думку науковців, лінь — не тільки не гальмо, а в багатьох випадках розвиток.

20 серпня – відмінний привід, щоб не планувати жодних справ. Найкраще влаштувати собі справжнє свято ліні – повністю розслабитися, забути про суєту і нервування, солодко виспатися і смачно поїсти. Навіть якщо ви дуже зайнятий бізнесмен, не відмовляйте собі в цьому скромному задоволенні.

Феєрія неробства піде вам на користь – сили відновляться, а настрій покращиться!

Як святкувати

Нічого не робіть, прокастинуйте, витрачайте час тільки на те, що приносить вам радість. Відкладіть всі домашні справи на потім. Не здумайте готувати. Просто замовте їжу в службі доставки. Сходіть в спа-центр або салон краси (якщо вам не лінь:) ). Цілий день валяйтеся в ліжку. Не відповідайте на електронні листи або телефонні дзвінки. Подивіться стару американську комедію під назвою Lazy Day.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини