Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:15:53

12 крихітних і казково красивих європейських міст

15.08.2021   12:50Агенцiя

У наше століття глобалізації важко уявити, що десь на землі ще є місця, в яких живуть всього кілька сотень людей.

 

Проте, такі місця існують, і деякі з них знаходяться зовсім не далеко від нас.

Сьогодні ми хочемо розповісти про найкрасивіші маленькі європейські містечка.

Шир, Великобританія

Шир у графстві Суррей - це типове англійське селище, саме таке, яким ми його собі уявляємо з книг і кіно. Кінематографісти часто користуються цим, коли в кадрі потрібно показати мальовничий куточок старої Англії. "Щоденник Бріджет Джонс", "Відпустка за обміном", "Наречений напрокат" - ось далеко не повний перелік фільмів, де можна помилуватися видами цього селища.
 

Портофіно, Італія

Колишнє рибальське селище Портофіно, в якому живе всього лише 500 чоловік, - одне з наймальовничіших місць на Землі. А найчистіше море, приголомшлива природа, затишні бухти і прекрасні пляжі зробили його найелітнішим курортом Італійської Рів'єри.
 

Гасадалур, Фаррерські острови, Данія

Незважаючи на свою державну приналежність, Фаррерські острови знаходять досить далеко від самої Данії - в північній частині Атлантичного океану, між Шотландією та Ісландією. Тому і природа тут більше нагадує Ісландію, ніж материкову Європу. На одному з цих островів є неймовірно мальовниче селище Гасадалур, постійне населення якого становить приблизно 15 осіб.
 

Гітхорн, Нідерланди

Голландське селище Гітхорн називають "Північною Венецією". Тут немає доріг, зате є безліч каналів. Селище складається з декількох острівців, з'єднаних між собою мостами, по яких жителі ходять у гості один до одного.
 

Кадакес, Іспанія

Кадакес - одне з найпопулярніших містечок на узбережжі Коста-Брави. Чарівні білі будиночки на березі гавані, душевна атмосфера, колоритні морські ресторанчики і, звичайно, будинок-музей Сальвадора Далі - ось те, що вже багато років приваблює сюди туристів.
 

Рейне, Лофонтенські острови, Норвегія

Коли дивишся на ці фото, розумієш, що немає нічого дивного в тому, що тисячі туристів готові подолати довгий шлях, щоб побувати в цьому маленькому рибальському селищі. Крім того, Рейне знаходиться за Полярним колом, тому в світлі Північного Сяйва це місце здається ще казковішим.

Хора, острів Фолегандрос, Греція

Назва грецького острова Фолегандрос перекладається як "скелястий острів". Тут практично немає води, зате його головне селище Хора вважається одним з найкрасивіших у Європи. А відсутність натовпу туристів надає цьому місцю особливої чарівності.

Хусавік, Ісландія

За нашими мірками Хусавік - абсолютно крихітне селище, тут живуть менше трьох тисяч осіб (це, приблизно, стільки ж, скільки в одному багатоквартирному українському домі). Але в Ісландії він вважається досить великим містом. Хусавік - порт і адміністративний центр громади. Втім, дуже затишний, адже навіть його назва перекладається як "домашня бухта".

Тракай, Литва

Невелике литовське містечко Тракай відоме своїм унікальним розташуванням посеред озер, незвичайним плануванням, а також старовинним острівним замком, в якому колись була резиденція литовських князів.

Риквір, Франція

У Франції існує ціла асоціація, яка об'єднує найкрасивіші села країни. Ельзаське селище Риквір, з його старовинними вуличками, фонтанами та фахверковими будиночками, за правом займає одне з головних місць в цьому списку.

Бурано, Італія

Бурано - місто-супутник Венеції, відоме своїми барвистими різнокольоровими будиночками. Його ще називають островом майстринь мережива і рибалок, адже плетіння мережива та рибна ловля - два основних ремесла, якими славиться Бурано. Кажуть, що з давніх-давен будинки міста спеціально розфарбовували в яскраві кольори, щоб рибалки, повертаючись додому, краще бачили їх в тумані.

Монсанто, Португалія

Монсанто називають найбільш португальським селищем Португалії. Перші поселенці, які заснували це селище, вирішили не чіпати великі камені та кручі, а просто будували свої будинки на вільних ділянках між ними. В результаті вийшов унікальний архітектурний стиль, про який самі жителі Монсанто кажуть, що тут ніколи не знаєш, де закінчується камінь і починається будинок.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини