Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:22:19

Смачні рецепти вихідного дня: 10 рецептів домашнього лимонаду

01.08.2021   10:00Агенцiя

У літку треба ловити та встигнути насолодитися всіма перевагами сезону: позасмагати, купатися в річці чи з’їздити на море, погуляти вночі та посмакувати прохолодними коктейлями та лимонадами, поки знову не настав час чаю з лимоном.

Пропонуємо 10 простих рецептів домашнього лимонаду. А вам лишилося встигнути їх приготувати:
 

1. Кавун та базилік

Візьміть 500 г кавуна, 50 базиліка, 1 лимон, 50 г меду рідкого та 1 л води мінеральної газованої.

Базилік очистьте й лишіть лише листочки. Лимон наріжте тонкими кільцями, потовчіть його з медом. Кавун очистьте та наріжте середніми кубиками, або за допомогою ложки виріжте потрібною формою невеликі шматочки. Змішайте всі компоненти та дайте лимонаду настоятися.
 

2. Огірковий лимонад

Раніше лимонади з подібними компонентами здавалися нам дивними, а тепер огірковий лимонад — це цілком звичний напій, який часто подають влітку в закладах.

Візьміть 4-5 огірків середніх, половинку лимона, 700 мл мінеральної води та гілочку тім’яну. Також, цукор чи мед за смаком.

Огірок натріть на мілкій тертці та за допомогою марлі відтисніть із нього сік. Змішайте цей сік із мінералкою, додайте цілу гілочку тім’яну та цукор. Лимон наріжте тонкими кільцями та також додайте в напій.
 

3. Малина та лайм

Візьміть 5 лаймів та 200 г цукру, 600 г малини і 1 л води (газованої або без газу — за смаком). Також, можна додати м’яту та лід.

З лаймів видавіть сік, змішайте його з м’ятою та цукром, щоб останній розчинився. Лід трохи подрібніть окремо та знову покладіть у морозилку.

Малину перетріть через сито в пюре. Чому не просто збити міксером? При перетиранні через сито в пюре не лишається дрібних зерняток. Змішайте пюре малини з цукровим сиропом, залийте водою та додайте лід — і лимонад готовий.


4. Полуниця та лаванда

Замість лавандового сиропу можна взяти просто 2 ст.л сушених квіток — смак буде легким та натуральним. Також, треба 300 г полуниці, 6 ст.л цукру, 2 лимони та вода: 1,5 літри холодної і 200 мл окропу.

Окропом залийте лаванду й дайте їй настоятися. Тим часом: поставте воду, з мілко нарізаними кільцями лимону, у холодильник.

Полуницю наріжте тонкими смужками, засипте її цукром. Через пів години дістаньте лимонну воду з холодильника та додайте до неї полуницю з цукром і проціджену з лаванди воду. Поставте на декілька годин лимонад у холодильник, щоби він настоявся.
 

5. Яблуко та мед із лимоном

Яблука та мед, якраз одні з головних продуктів вересня: свіжі сорти фруктів та новий врожай меду — те, що треба для ідеального лимонаду.

Зробіть 500 мл соку з яблук. Візьміть 1 ст.л меду та ще 500 мл газованої води. Також візьміть 1 ціле яблуко та половину лимона.

Наріжте лимон та яблуко тонкими кільцями, змішайте з медом та дайте трохи настоятися. Газовану воду змішайте зі свіжим яблучним соком та додайте нарізані фрукти. Можна подавати з льодом.
 

6. Диня та м’ята

На 1 л води візьміть 300 г стиглої солодкої дині, кілька гілочок м’яти, 5 ст.л цукру (можна замінити рідким медом) та 50 мл соку лимона або лайма. Воду можна взяти газовану або просту, також, додати склянку кубиків льоду.

Диню разом із лимонним соком та цукром перебийте в пюре. М’яту розділіть та листочки та змішайте разом усі компоненти напою.
 

7. Лимонад із цитрусових

Візьміть 8 мандаринів, 1 великий апельсин, 1 л води та 4 ст.л цукру та 2 гілочки м’яти. Окремо візьміть ще склянку води для сиропу та склянку льоду для подачі.

У каструлі нагрійте цукор та склянку води, доведіть до кипіння та кілька хвилин варіть на слабкому вогні. Перебийте в пюре 6 мандаринів та додайте в каструлю, помішуйте і варіть ще кілька хвилин, а потім залиште охолоджуватися.

Розділіть 2 мандарини на шматочки, наріжте кільцями апельсин та разом із м’ятою помістіть у глибоку посудину. Залийте сиропом, перемішайте та додайте воду з льодом. Уже через 5 хвилин лимонад буде холодним.


8. Лимонад на основі чаю


Візьміть 2 лимони, 5 гілочок м’яти, 1 ч.л меду, 1 л води та 50 г зеленого чаю.

Половину води доведіть до кипіння, залийте нею зелений чай та залиште настоюватися. Водночас, перетріть м’яту зі шматочками лимона та медом, залийте холодною водою та також залиште настоюватися. Потім, коли чай охолоне — змішайте всі компоненти в одній посудині.


9. Журавлина з розмарином


Візьміть розмарину декілька гілочок, 400 г свіжої журавлини (її можна замінити склянкою соку з журавлини) та 4 яблука. Також, за бажанням, лимонад можна підсолодити 1 ст.л меду (якщо яблука кислі).

Доведіть до кипіння 2 склянки води, додайте 5 гілочок розмарину та варіть на легкому вогні 5 хвилин, а потім поставте охолоджуватися.

Окремо зробіть сік із яблук та змішайте його з перетертою журавлиною. Додайте ці компоненти в розмаринову воду (попередньо викиньте проварені гілочки). Додайте свіжий розмарин у цю суміш, ще 2 склянки холодної води та мед у разі потреби.


10. Кавовий лимонад


Візьміть 1 лимон, 150 г цукру та 500 мл води, склянку льоду. Приготуйте 350 мл дуже концентрованої кави.

З лимона натріть цедру та видавіть сік. Воду доведіть до кипіння, додайте в неї цедру, сік і цукор. Варіть, помішуючи, на легкому вогні — орієнтовно 10 хвилин. Залиште охолоджуватися (якраз, поки охолоджується кава.

Потім змішайте разом усі компоненти. За таким же принципом, сироп у кавовому лимонаді можна замінювати соками: вишневим, апельсиновим тощо.

vsviti.com.ua

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини