Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:35:06

25 липня - День працівників торгівлі

25.07.2021   08:30Агенцiя

Завжди і у всі часи його величність Торгівля мала найважливіше значення в економічному житті переважної більшості регіонів.

календар

календар

Життя будь-якої повноцінної держави не можливо уявити без хороших і розвинених торгових відносин. Професія "продавець" одна з найбільш поширених і повсюдно затребуваних професій у світі.

Підкреслюючи глибоке визнання і колосальну соціальну відповідальність перед працівниками торговельних організацій, а так само працючих з ними в тісній співпраці працівниками комунального господарства і побутового обслуговування, ще в 1966-му році в Радянському Союзі було встановлено щорічне професійне свято, яке стало відзначатися в четверту неділю липня . У роки перебудови, відповідно до Указу Президії Верховної Ради "Про внесення змін до законодавства СРСР про святкові і пам’ятні дні" від 1-го листопада 1988-го року № 9724-XI День працівників торгівлі офіційно перекочував на третю неділю місяця березня. Проте на той час свято, яке стало популярним в своїх колах народним святом, вже вийшло за межі офіційних Указів та Постанов. Отримавши офіційний привід відзначатися в березні, благополучно продовжувало святкуватися і "консервативно", в четверту неділю липня. Після здобуття суверенітету, в деяких колишніх радянських республіках, наприклад в Білорусі та Україні, спробували декілька відновити історичну справедливість, але щоб не повторюватися перенесли День працівника торгівлі на останнє неділю липня. Тепер в Україні "День працівників торгівлі" святкується в останню неділю липня на підставі нового Указу Президента України від 5-го червня 1995 року за номером 427/95.
 
 
Цей "навар" працівники торгуючих організацій сприйняли позитивно з глибоким оптимізмом, можливо в силу специфіки своєї професії, приводів відсвяткувати свій професійний День додалося. І цілком заслужено, адже без торгівлі та праці наших шановних торгують різноманітними товарами і послугами працівників, просто немислимо уявити собі сучасний світ і наш повсякденний побут.
В цей День ми приєднуємося до привітань на адресу працівників цієї славної професії і бажаємо їм міцного здоров’я, хороших заробітків, менше клопоту і більше позитивних турбот! Зі святом Вас дорогі працівники торгівлі, працівники комунального господарства і побутового обслуговування!
В 2021 році День працівників торгівлі (Колись і побутового обслуговування населення та житлово - комунального господарства) припадає на 25 липня.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.