Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:48:22

22 липня - Міжнародний день боксу

22.07.2021   08:37Агенцiя

Починаючи з 2018 року, щорічно 22 липня відзначається Міжнародний день боксу. Бокс (від англ.- Boxing) – це контактний вид спорту, в якому спортсмени наносять один одному удари кулаками в спеціальних для цього рукавичках.

календар

календар

Згідно загальноприйнятим правилам, бій триває до 12 раундів, а все, що відбувається на рингу, контролює рефері. Перемога присвоюється, коли суперник збитий із ніг і не може піднятися протягом десяти секунд (нокаут), або якщо він отримав травму, яка не дозволяє продовжити поєдинок (технічний нокаут). Якщо після встановленої кількості раундів поєдинок не був припинений, то переможець визначається оцінками суддів.

Варто відзначити, що подібні змагання вперше були проведені в третьому тисячолітті до н. е., вони зафіксовані ще на шумерських, єгипетських і мінойських рельєфах. До речі, давньоєгипетський рельєф другого тисячоліття до н. е. закарбував не тільки боксерів, а й глядачів. При цьому кулачні бої також зображувалися у стародавніх індійських текстах – Ведах, Рамаянах і т. п. Читайте ще: Двоє буковинських боксерів стали призерами Чемпіонату України серед молоді.

 Спортивним єдиноборством бокс вперше став у 688 році до н. е., коли кулачні бої були включені у програму античних Олімпійських ігор. У теперішньому вигляді цей вид спорту з'явився в Англії на початку 18 століття, а з відродженням олімпійського руху бокс також увійшов до списку олімпійських видів спорту – з 1920 року.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини