Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:39:22

Смачні рецепти вихідного дня: 6 варіантів приготування пирогів з малиною

04.07.2021   14:48Агенцiя

Малинові пироги випікають за різними технологіями, використовуючи певний вид тесту. Цей десерт завжди виходить смачним і апетитним. Тому не варто втрачати час, спробуємо приготувати пиріг з малиною прямо зараз.

Класична шарлотка з малиною

Для її приготування беруть наступні продукти:

    три яйця;
    200 г цукру;
    склянку борошна пшеничного;
    дві щіпки розпушувача;
    пів склянки ягід;
    2 г солі;
    цукрова пудра.

Рецепт приготування:

    Яйця збивають в глибокій ємності. Додають до них цукор і сіль, знову збивають приблизно три хвилини.
    Всипають просіяне борошно з розпушувачем. Збивають тісто близько однієї хвилини.
    Половину тіста наливають у змащену маслом ємність.
    Кладуть поверх нього промиті ягоди. Їх треба розташовувати на однаковій відстані один від одного. Це дозволяє тесту між ними пропектися і перешкоджає утворенню соку.
    Заливають ягоди другою половиною тіста так, щоб малина повністю зникла.
    Ставлять форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
    Духовку під час приготування відкривати не можна. Після того, як пиріг зарум’яниться, вогонь вимикають. Залишають випічку в духовці ще на 20 хвилин.
    Остиглу шарлотку посипають цукровою пудрою, прикрашають за власним бажанням.

Сьогодні практично в будь-якому супермаркеті можна купити заморожену малину. Це оптимальний варіант, коли свіжих ягід немає. Однак є побоювання, що такі ягоди не збережуть свою форму після розморожування і дадуть багато рідини. Щоб цього не сталося, дістають малину з морозилки і струшують в контейнері. Так ягоди відокремлюються один від одного, а зайвий лід відпадає. Видаливши «сніг», приступають до приготування пирога.

Таким чином ягоди використовують в якості начинки для шарлотки, і не обов’язково чекати, щоб вони розморозилися до кінця. Пиріг з замороженої малиною практично не поступається за смаком випічці зі свіжими ягодами.

Пісочний пиріг з малиною

Щоб приготувати пісочний пиріг з малиною, беруть наступні інгредієнти:

    100 г вершкового масла;
    яйце;
    100 г цукру;
    220 г борошна;
    щіпка солі;
    0,5 чайної ложки розпушувача.

Для начинки і крихти знадобляться:

    200 г борошна;
    150 г вершкового масла;
    100 г цукру;
    стакан малини.

Приготування:

    Вершкове масло розтоплюють в мікрохвильовій печі.
    Збивають яйце з цукром. Змішують з остившім маслом.
    Всі інгредієнти ретельно збивають до однорідної консистенції.
    Борошно, сіль і розпушувач поступово додають до суміші. Виходить м’яке тісто.
    Форму змащують маслом і застеляють пергаментним папером.
    Тісто рівномірно розподіляють по дну форми і ставлять пектися в духовку на 10-15 хвилин при 180 градусах.
    В цей час роблять пісочну крихту. Для цього з’єднують борошно і цукор.
    Додають до них вершкове масло, нарізане невеликими шматочками.
    Перетирають продукти руками до стану крихти.
    На тісто у формі викладають малину, зверху її посипають цукром і пісочної крихтою.
    Пиріг повертають в духовку на 30-40 хвилин.

Десерт готовий, коли зверху з’явиться золотава скоринка.

Заливний пиріг з малиною

Щоб приготувати відомий цветаевский пиріг з малиною, необхідно взяти такі інгредієнти:

    пів склянки сметани;
    150 г вершкового масла;
    чайна ложка розпушувача;
    пів склянки цукру;
    дві склянки борошна.

Для заливки і начинки знадобиться:

    одне яйце;
    склянка сметани;
    стакан цукру;
    дві столові ложки борошна;
    350 г малини (свіжої або замороженої).

Покроковий рецепт:

    Для приготування тіста з’єднують цукор і сметану.
    Розтоплюють в мікрохвильовій печі вершкове масло і додають його до цукрово-сметанною масою, коли воно охолоне.
    Вимішують тісто, додавши борошно і розпушувач. Консистенція повинна вийти однорідною і приємною на дотик.
    Розподіляють тісто по поверхні змащеної форми, роблячи невеликі бортики.
    Заливку готують. Для цього додають до яйця цукор і сметану. Перемішують складу віником.
    Розподіляють по основі десерту малину і заливають отриманим кремом.
    Пиріг поміщають в духовку, розігріту до 180 градусів. Через 40-50 хвилин він готовий.

Діставати десерт з форми треба, коли охолоне, інакше він може втратити форму.

Рецепт пирога з малиною з листкового тіста

Для малинового пирога можна використовувати готове листкове тісто (дріжджове).

Готувати такий десерт досить просто і швидко. Для цього беруть:

    350 г тіста листкового тіста;
    стакан малини;
    0,5 склянки цукру;
    вершкове масло.

Рецепт приготування:

    Тісто дістають з морозилки і дають йому полежати при кімнатній температурі 15-20 хвилин.
    Відрізають необхідну кількість пласта і злегка розкочують з запасом на борти.
    Тестом застеляють форму, змащену маслом.
    Малину промивають і розкладають зверху, потім посипають шаром цукру. Занадто багато ягід не можна класти на тісто, інакше вони дадуть рясний сік, і він потече через борти форми.
    Зверху малини кладуть смужки з листкового тіста і прикрасити по своєму смаку.
    Випікають десерт 30 хвилин при температурі 200-220 градусів.

Чудово підходять до такої випічці чай, какао, молоко і кава.

Сирний пиріг з малиною

Для нього знадобиться:

    220 г борошна;
    200 г сиру;
    250 г малини;
    150 г цукру;
    150 мл молока;
    два яйця;
    щіпка ваніліну;
    щіпка солі;
    50 мл олії (соняшникова чи оливкова);
    чайна ложка розпушувача;
    маленька ложка соди.

Покроковий рецепт:

    Розігрівають духовку до 180 градусів.
    У ємності змішують яйця, цукор і ванілін.
    Продукти збивають міксером 3 хвилини.
    Додають до суміші сир і знову збивають.
    Вливають молоко і збивають складу.
    Просіяне борошно змішують з розпушувачем, содою і сіллю.
    Додають суміш до решти інгредієнтів.
    Вливають олію, ретельно вимішують тісто.
    У форму відповідного розміру, змащену маслом, викладають половину тіста.
    Зверху кладуть рівним шаром малину (не всю).
    Наливають частину тіста і ягоди.
    Готують пиріг в духовці 40-50 хвилин. Він має добре піднятися.

Остиглу випічку дістають з форми і за бажанням посипають цукровою пудрою. Сир і молоко беруть будь-якої жирності.

Малиновий пиріг на основі йогурту

Для його приготування знадобляться:

    два склянки борошна;
    200 мл натурального йогурту;
    два яйця;
    1,5 чайної ложки розпушувача;
    стакан цукру;
    120 мл рослинного масла;
    2 г солі і 5г ваніліну;
    200 г малини.

Готують пиріг наступним чином:

Яйця збивають з цукром.
Вливають йогурт, додають ванілін і сіль, ще раз збивають.
Просіяне борошно вводять разом з розпушувачем невеликими порціями, постійно перемішуючи склад.
Вливають рослинне масло, перемішують.
Тісто перекладають у змащену форму, а зверху викладають ягоди.
Випікають десерт трохи більше півгодини при температурі 180 градусів.

По цьому ж принципу готують малиновий пиріг на основі сметани, замінивши нею йогурт. Разом з малиною деякі господині використовують вишню, чорну смородину, полуницю.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини