Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:53:20

8 способів стати щасливішими для тих, у кого є всього 10 хвилин на день

30.05.2021   14:45Агенцiя

Песимізм – це не риса характеру. Це швидше виховання і частково звичка – дивитися на світ із недовірою, ворожістю, чекати каверзів з синдромом «яжказав».

Щоб вийти із замкнутого кола поганого настрою, незадоволеності життям і скарг, іноді потрібно трохи більше, ніж нічого.

 Корисним звичкам досить приділяти всього 10 хвилин на добу.

 

У цій публікації зібрали найдієвіші методи натиснути на паузу.

1. Потрійне «дякую»

© pexels.com © pixabay.com

Вміння дякувати – відмінна риса щасливих людей. Заведіть звичку щодня тричі щиро говорити «дякую» – друзям, членам сім’ї, приємним подям або гарній погоді.

Всього декілька хвилин, проведених у подяці, нагадають про хороше, піднімуть настрій і навчать цінувати непомітні на перший погляд, приємні моменти.

2. Думкам теж потрібно відпочивати

© pixabay.com

На кожному смартфоні є функція таймера або будильника. Встановіть його на 10 хвилин. Вимкніть звук. Сядьте у тихому місці, де вас ніхто не потривожить. Постарайтеся ні про що не думати: це не так просто, як здається на перший погляд!

Відпустіть думки про минуле і переживання про майбутнє, прислухайтеся до відчуттів всередині себе. Зосередьтеся на диханні, розслабте тіло. Просвітлення, можливо, і не настане, але почуття легкості і спокою – цілком.

 

3. Відмовтеся від смартфона

© pexels.com © pixabay.com

І від планшета. І від ноутбука заодно. Звичайно, не назавжди: гаджети допомагають нам у навчанні, роботі, скрашують дозвілля. А ще жорстоко вбивають час.

Відмовтеся від «п’ятихвилинного» ранкового гортання стрічки новин: це не найкращий початок дня. Присвятіть цей час чомусь більш корисному і приємному: складіть список справ, пограйте з домашнім улюбленцем, почитайте книгу або просто дозвольте собі поніжитися у ліжку зайвих 10 хвилин.

4. У здоровому тілі…

© pixabay.com © pexels.com

Заняття спортом заряджають енергією, покращують якість сну, підвищують працездатність і настрій. Для цього необов’язково сидіти годинами у спортзалі: почніть з 10-хвилинних відеоуроків, широко поширених на просторах інтернету. Це краще, ніж починати бігати з понеділка.

5. Відкриваємо щоденники, пишемо домашнє завдання

© pexels.com

Почніть ранок зі щоденника. Ця на перший погляд трудомістка практика, запропонована Джулією Кемерон у праці «Шлях художника», займе не більше 10 хвилин на день.

«Ранкові сторінки» варто писати відразу після пробудження. Нехай це буде перше, що приходить вам у голову, без роздумів і редагування. Опишіть, що вам снилося, що турбує, про що мрієте, які ситуації змушують переживати, що приносить радість і хвилює.

 

Автор пропонує викладати думки на 3-х сторінках щодня. Почніть з 10 хвилин! Така своєрідна медитація дозволить очистити розум від докучаючих думок і розширить можливості для творчості.

6. Очікування свята краще самого свята

© pexels.com

Кращий спосіб прокинутися з легкістю і хорошим настроєм – запланувати щось приємне з вечора. Це може бути догляд за квітами, приготування нової страви, зустріч із кимось або читання улюбленої книги, яка давно чекала свого часу.

Присвятіть 10 хвилин перед сном плануванню приємного заняття, яким займетеся завтра, – і воно обов’язково покрашить навіть невдалий день.

7. Фото на пам’ять

© pexels.com

Чим вам запам’ятався минулий день? Що в ньому було особливого? Візьміть в звичку фіксувати на камеру один – найкрасивіший і найяскравіший – момент на день. По дорозі на роботу або з роботи, у магазин, у садочок за дитиною. Уже через місяць у вас збереться приголомшливий альбом, створений з яскравих моментів, які відвернули від буденних думок і допомогли розгледіти прекрасне.

Проста і при цьому геніальна ідея належить успішному підприємцю Мо Гавдат, автору книги «Формула щастя».

 

8. Потанцюємо?

© pixabay.com © pexels.com

Цей спосіб боротьби з нудьгою може здатися до наївності простим. Але від цього він не менш дієвий – адже не дарма люди танцюють, коли їм весело і добре.

Танцювати на вулиці або на роботі зважиться не кожен, але вдома під улюблену музику – це прекрасна можливість зайвий раз посміхнутися, відволіктися і зарядитися чудовим настроєм.

Такі нехитрі методи допомогли багатьом людям впоратися з труднощами і стати щасливішими. Хочете так само? Спробуйте: тим паче це займе всього 10 хвилин на день. Невисока ціна для щастя, погодьтеся.

джерело

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини