Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 3 серпня, 18:02:35

Смачні рецепти вихідного дня: сирна паска

18.04.2021   12:19Агенцiя

За два тижні Великдень. А отже, варто продумувати страви, які будете готувати. Пропонуємо рецепт сирної паски, що традиційно готується на свято Великодня.

Сирна паска – класичний рецепт

Інгредієнти: 500 г сиру, 150 г сметани, 70 г вершкового масла, 4 жовтки, 100 г цукру, пакетик ваніліну, 100 г сухофруктів.

Як готується?

У каструлю з товстим дном відправте всі інгредієнти, крім сухофруктів, і збийте, наприклад, руками або блендером.

Якщо такої посуди в домі немає можна зробити так: у більшу каструлю або миску налити води, а в неї поставити другу з сирною сумішшю.

Поставте підготовлені інгредієнти на середній вогонь, не лінуйтеся все постійно помішувати та дочекайтеся першої бульбашки – як тільки побачите її, знімайте каструлю з вогню.

Доведеться трохи почекати, з підготовленою масою можна продовжувати працювати після того, як вона охолоне та стане кімнатної температури.

Лайфхак – можете поставити каструлю в холодну воду.

Коли маса охолоне, вона стане густішою, тоді й можна відправити в неї сухофрукти. Візьміть чисту марлю, складіть в кілька шарів, трохи намочіть та покладіть у форму для сирної паски.

Розрівняйте масу у формі за допомогою лопатки, укладіть решту марлі, покладіть щось пласке зверху, а потім – додайте якийсь вантаж.

Рецепт сирної паски втілений в життя, залишилося запастися терпінням – паску потрібно поставити в холодильник на 12 годин, а тільки потім можна прикрашати та їсти. Дивіться за паскою, поки вона знаходиться у холодильнику – буде виходити зайва рідина, її потрібно зливати.

Сирна паска печена – рецепт швидкий та простий

Інгредієнти:

- 0,5 кг сиру, 2 склянки борошна, 1,5 склянки цукру, 3 яйця, 150 г масла, 0,5 чайної ложки соди, оцет (погасити соду), дрібка солі.

Як готувати?

Великий плюс цієї паски полягає у тому, що з тістом не потрібно довго гратися – не знадобиться опара, не потрібно чекати, поки тісто підросте.
Простежте тільки, щоб інгредієнти були свіжими, кімнатної температури, а мука – сухою. Відокремте білки від жовтків.
Спочатку збийте білки з цукром та дрібкою солі. Потім додайте в масу жовтки, вершкове масло та збийте масу, щоб вона стала однорідною.
Потім поступово просійте в масу борошно, загасіть соду оцтом, додайте в тісто та все перемішайте. Простежте, щоб тісто було однорідним та не дуже рідким.
Цей рецепт сирної паски не передбачає начинку, але її можна додати, наприклад, всипати в тісто трохи сухофруктів або цукатів.

Візьміть формочки для випікання та заповніть їх тістом наполовину. Розігрійте духовку на 180 градусів та випікайте паску до готовності. Маленькі паски можуть готуватися близько 40 хвилин, а великі – понад годину. Перевірте готовність паски зубочисткою.

Печену сирну паску можна прикрасити помадкою.

Для приготування помадки знадобляться:

- Білки – 2 штуки;
- Цукрова пудра – 150 г;
- Трохи соку лимона.

Як приготувати помадку для печеної сирної паски

Збийте білки з цукровою пудрою та лимонним соком, повинна вийти пишна піна. Прикрасьте холодні паски помадкою. На помадку можна укласти ще якісь прикраси.

Останні новини Чернігівщини

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 2 988 осіб

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 2 988 осіб 15:19

За даними Чернігівського обласного центру громадського здоров’я, станом на 3 серпня в області щеплено першою та другою дозою 157 251 людину.

Чернігівські ювенальні поліцейські влаштували спортивне свято для підопічних дітлахів

Чернігівські ювенальні поліцейські влаштували спортивне свято для підопічних дітлахів 11:46

Поліцейські зіграли у футбол із вихованцями Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та влаштували справжнє свято з нагоди 15-річчя закладу.

Протягом І півріччя фахівці Держпродспоживслужби Чернігівщини виявили 235 порушень законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини

Протягом І півріччя фахівці Держпродспоживслужби Чернігівщини виявили 235 порушень законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини 11:39

У першому півріччі 2021 року спеціалісти структурних підрозділів Держпродспоживслужби Чернігівщини здійснили 158 позапланових перевірок у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

З 5 серпня змінюються правила перетину кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду, що пов’язані з карантином

З 5 серпня змінюються правила перетину кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду, що пов’язані з карантином 11:33

Кабінетом Міністрів України Постановою від 28 липня 2021 р. № 787 внесені зміни до обмежувальних протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Поліцейські Чернігівщини з’ясовують обставини, за яких малолітня дитина зазнала смертельних опіків

Поліцейські Чернігівщини з’ясовують обставини, за яких малолітня дитина зазнала смертельних опіків 11:28

Поліція розслідує кримінальне провадження за фактом смерті дворічної дівчинки внаслідок термічного опіку окропом.