Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:41:39

10 квітня - День братів і сестер

10.04.2021   08:55Агенцiя

Традиція відзначати День братів і сестер 10 квітня прийшла із США, його англійська назва - Siblings Day (National Siblings Day).

календар

календар

І це чудовий привід згадати про те, що на Землі є близька споріднена душа. Цей поки ще не дуже відоме свято покликане продовжити традицію вшанування сімейних і родинних зв'язків, зміцнюючи відносини між близькими людьми, якими і є по відношенню один до одного братами і сестрами.

Сама по собі традиція вшанування кревної близькості брата і сестри, теплих стосунків між ними протягом усього життя існувала у багатьох народів. В Індії й сьогодні є відповідне національне свято - Ракша-бандхан.

Традиція відзначати День братів і сестер 10 квітня прийшла із США, його англійська назва - Siblings Day (National Siblings Day). Ідея заснування нового свята належить Клаудії Еварт, яка втратила своїх рідних брата й сестру в ранньому віці. В пам'ять про них Клаудія вирішила організувати проведення свята, а в якості дати обрала 10 квітня - День народження її сестри.

Вперше він був відзначений в 1998 році і став швидко набирати популярність спочатку в США, а потім отримав поширення і в інших країнах, наприклад, Британії, Австралії, Японії, Новій Зеландії, Канаді, Швеції та інших. Є відмінності від індійського свята - в Індії ритуал проводиться між двома близькими людьми. У США і в інших країнах світу, які приєдналися до святкування, кількість братів і сестер не має значення.

Всі вони є повноправними учасниками, вручающими та приймають подарунки і привітання. Головна ідея свята полягає в підтримці добросердих відносин, згуртуванні сім'ї. Тому громадські організації та активісти проводять в цей день майстер-класи, виставки, концерти та інші святкові заходи, влаштовують акції, фестивалі.

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини